Propostes i activitats culturals per gaudir des de casa

Tots plegats ja fa uns dies que estem tancats a casa com a mesura senzilla i més efectiva per combatre la propagació del Coronavirus. Per aquest motiu el sector cultural s’ha mobilitzat per donar-nos diverses propostes que ens podeu alleugerir i distreure’ns aquests dies a casa. Des del TOT GRÀCIA us fem una llista de diverses propostes que hem trobat interessants.

Teatre |

El Teatre Lliure estrena demà dijos 19 de març el cicle #LliureAlSofà, una activitat amb la qual permetrà el visionat complet i gratuït d’obres teatrals a través del seu compte de youtube.

Aquest dijous 19 de març a les 20h s’inicia amb la difusió de l’espectacle Hamlet de William Shakespeare, versionat i dirigit per Pau Carrió i protagonitzat per Pol López, que va rebre el Premi Butaca 2016 al Millor Actor per aquest paper. Es podrà veure també divendres 20 i dissabte 21 de març a les 20h i diumenge 22 de març a les 18h, seguint els horaris habituals d’exhibició d’espectacles d’aquest teatre. L’espectacle, en català, estarà subtitulat en castellà per arribar a un públic més ampli.

El divendres 20 de març a les 12h seguirem amb l’espectacle familiar Renard o el Llibre de les bèsties, l’adaptació teatral de Marc Rosich del text de Ramon Llull amb música original de Clara Peya. La producció es va estrenar la temporada 16/17 i va rebre el Premi de la Crítica de Barcelona 2016 al Millor Espectacle de Teatre Familiar, el Premi Xarxa Alcover 2017 i el Premi Butaca 2017 al millor espectacle per a públic familiar. Dissabte 21 i diumenge 22 de març, també es podrà veure al canal de youtube, a la mateixa hora.

Ràdio |

Si us agrada la ràdio i teniu ganes de conèixer històries molt properes us recomanem els podcasts del programa Gracienques emès per Ràdio Gràcia. La Josefina Altés i Campà del Projecte Minerva dinamitza a Ràdio Gràcia 107.7 FM el programa Gracienques, on podem conèixer la vida i l’obra de moltes dones gracienques excepcionals. L’expertesa i delicadesa de la presentadora treu el millor de cada dona entrevistada i ens permet a les persones oients empatitzar i conèixer des de la sinceritat i l’honestedat a la dona entrevistada.

Revistes i Premsa |

A causa de l’excepcionalitat del moment l’APPEC l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català ha obert el seu Iquiosc.cat amb una tarifa plana en què podem gaudir de bona lectura de les més de les 75 capçaleres que podem trobar, de música, de literatura, de natura, muntanya, actualitat, política, esports, infantils, cuina, en definitiva per gaudir d’una bona lectura.

Música |

Diversos artistes s’han unit per creat el «Yo Me quedo en Casa Festival» on diversos artistes com Ramon MirabetEdurne, David de María, Rafa Pons, Sidonie, i molts d’altres faran actuacions en directe des dels seus perfils d’Instagram. Podeu consultar la programació en aquesta web.