Propostes dels partits per al 24M.

Aquest diumenge 24 de maig els barcelonins, i també els graciencs i gracienques, estan cridats a participar en les Eleccions Municipals d’aquest 2015. Tot seguit uns oferim un resum dels partits que es presenten i tenen representació al consistori, i de les propostes que aporten per millor la ciutat de Barcelona, i també Gràcia.


CIU Des de Covergència i Unió, el candidat una vegada més és qui ha estat l’alcalde de la ciutat Xavier Trias. Les propostes de CIU són aquestes: Des del govern de CiU tenim tres prioritats bàsiques per la ciutat de Barcelona: Reactivació econòmica i creació d’ocupació.

Propostes de CIU per  a Barcelona i Gràcia.

L’atenció social de les persones més vulnerables, però també aquelles famílies que necessiten un cop de mà en el seu dia a dia.

I fer que Barcelona funcioni, amb uns serveis de qualitat, que posem a l’abast de tothom.

Propostes de CIU per a Gràcia:
Vila de Gràcia: Impulsarem la reurbanització de la Via Augusta i l’avinguda del Príncep d’Astúries amb l’objectiu de millorar l’espai públic, afavorir la seguretat viària i guanyar més espai per als vianants i el transport públic.

La Salut: Reformarem la Travessera de Dalt i construirem al solar de l’antiga Quirón un nou edifici amb 100 habitatges per a gent gran i equipaments per al barri (casal per a la gent gran, un casal de barri i un equipament juvenil).

El Coll: Posarem en funcionament un nou equipament a la seu de l’antic Consolat de Dinamarca conjuntament amb les entitats del barri.

Camp d’en Grassot i Gràcia Nova: Posarem en funcionament el nou Centre de Serveis Socials del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, que inclourà un espai per a un equip d’atenció a la infància i a l’adolescència i un altre per al voluntariat social.

-Vallcarca i Penitents: Donarem un nou impuls al Pla General Metropolità en el sector Vallcarca-Farigola i iniciarem l’execució dels projectes consensuats amb els veïns per procedir a la cobertura de la Ronda de Dalt.


PPPropostes del Partit Popular per a Barcelona i Gràcia.

Des del Partit Popular aplicarem un pla de xoc contra l’atur, concertat amb els principals agents econòmics, socials i educatius de la ciutat, per tal que les persones aturades puguin trobar feina, especialment les que estan en situació més vulnerable. A més promourem una ciutat al servei de les persones duent a terme un pla contra la pobresa i donant serveis de qualitat a la gent gran perquè requereix una major atenció i serveis, i les persones amb discapacitat que necessiten un reconeixement i suport extraordinari. Tanmateix, Alberto Fernández promet enderrocar Can Vies i no construir una mesquita a Barcelona.

Propostes del Partit Popular per a Gràcia
Des del Partit Popular garantirem el descans dels veïns i posarem fi als locals i pisos ocupats.
D’altra banda posarem en funcionament el CAP Cibeles, i promourem la dotació d’un centre d’urgències d’atenció primària (CUAP) a Gràcia per tal que descongestioni els serveis d’urgències hospitalaris, tenint en compte que actualment no en disposa. I tamé construirem l’IES Vallcarca.

També aixecarem la suspensió de llicències al Districte de Gràcia fins que no hi hagi un Pla d’usos consensuat, per tal de no paralitzar l’activitat económica i desenvoluparem l’ordenança sobre terrasses i vetlladors a les places del districte qualificades com a singulars, regulant l’ordenació, l’aforament i els horaris.

I entre d’altres moltes propostes, millorarem l’espai públic a la plaça Lesseps, amb ampliació de la zona verda i de l’arbrat, més jocs infantils i zones d’ombra, vetllant pel compliment de les ordenances per millorar la convivència en una obra que ha costat més de 30 milions d’euros durant 7 anys, i sense el consens dels veïns.


PSC La candidatura del Partit dels Socialistes de Catalunya, està encapçalada per Jaume Collbon.

Propostes del PSC per Barcelona: 

-Crear ocupació reactivant l’economia i promovent un creixement inclusiu.

– Combatre les desigualtats per garantir la inclusió social i la igualtat d’oportunitats per a tothom.

– Invertir des del sector públic com a motor econòmic, amb més inversió econòmica als barris de la ciutat.

Propostes del PSC per a Gràcia: 

-Tornar a apostar per la sanitat pública, una matèria castigada aquest darrer mandat.,Mantenir l’Esperança 100% oberta i donar contingut al CAP Cibeles, incomprensiblement estancat durant quatre anys.

-Dur a terme una política hotelera que tingui en compte els interessos dels ciutadans, que pensi més en els veïns que en els turistes. Controlar les llicències d’obertura d’establiments d’aquest tipus. Evitar que el barri caigui en mans dels interessos privats com poden els apartaments turístics i els comerços non stop.


BCN EN COMUEnguany ICV-EUIA, està no concorre a les eleccions amb la seva marca, sinó que hi fa a través de Barcelona en Comú, la candidatura que encapçala Ada Colau, coneguda activitats de diferents moviments socials.

Canvi de model: Més enllà de les mesures per garantir els drets bàsics de la ciutadania, hem d’apostar també per fer canvis en el model de ciutat. Per aconseguir-ho, cal aturar els processos de privatització, precarització i segregació que s’estan produint, i també impulsar noves pràctiques econòmiques, socials i culturals, més cooperatives i sostenibles. Podreu trobar més informació a al seu web.


ERC

 Esquerra Republicana de Catalunya, fa 4 anys es va presenta sota les cigles de Unitat per Barcelona, una cadidatura formada per ERC, Reagrupament, Democràcia Catalana i Acord Municipal. Enguany ho fan per separat amb la Marca ERC i amb Alfred Bosch al capdavant de la formació. Podreu trobar més informació sobre el seu programa a la seva web.


En aquest article, vàrem demanar als partits polítics que ens fessin arribar diverses propostes per a Barcelona i també Gràcia, i això és el que hem publicat. Si en algún cas n’hi ha poca informació o la trobeu a faltar per això posem els enllaços de les formacions que per fora de temps no hem pogut rebre aquesta informació.