Programació Tardor Folk 2016 al C.A.T.

cattardor16El Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia torna a aixecar el teló aquesta tardor amb la programació per aquest nou curs 2016-2017. Des del TOT us deixem els actes i concerts per als pròxims mesos d’octubre, novembre i desembre del 2016.

Octubre |

Divendres 7 d’octubre de 2016 – 22 h – C.A.T. – 15/12/10 €
Concert |en col·laboració amb Casa Amèrica Catalunya FERNANDO CABRERA
És un guitarrista, cantant i compositor de música popular uruguaià, a més de poeta, mestre i productor musical. Després d’una llarga trajectòria musical sense sortir del seu país, aterra per primer cop a Barcelona, al CAT, per oferir un concert únic.

Dimarts 11 d’octubre de 2016 – 21 h / 19 h – C.A.T. – 25/20 €
Concert |Kepa Junkera & Chango Spasiuk presenten Mar de Fuelles
Kepa Junkera des d’Euskadi i Chango Spasiuk des de Misiones (República Argentina) representen la terra mullada, trepitjada i humil que s’obre al món, i ens convides a reunir-nos en un espai de trobada de cultures. Una reunió d’amics, dos mestres de l’acordió, amb els seus fuelles viatgers que naveguen en un vaixell que transporta polques, fandangos, marxes…

Dissabte 15 d’octubre de 2016 – Tot el dia – C.A.T.
Jornades Regueifes i corrandes. Jornada d’intercanvi catalano-gallega
L’Assemblea Cultural Gallega de Barcelona i el C.A.T. programen una jornada de tallers, dinar de germanor i concerts al voltant de l’estil de cant gallec, regueifa, i les corrandes catalanes.

Dissabte 22 d’octubre de 2016 – 22 h – C.A.T. – 15/12/8 €
Concert d’homenatge_ en el marc del cicle Hamaques “A Luís Alberto Spinetta”
Un nodrit grup de músics de molt diferents orígens, residents a Barcelona, es reuneix per interpretar l’obra Luis Alberto Spinetta (1950-2012), un dels músics més importants del rock argentí. Circularan per l’escenari prop de vint músics component formacions d’allò més variades, des de duos fins nonets, interpretant les obres més representatives de Luis Alberto ‘el Flaco’ Spinetta. 

Dijous 27 d’octubre de 2016 – 21.30 h – C.A.T. – 14/11/8 €
Concert_ en el marc del Circuit Folc 2016 i el Festival Connexions Belda & Sanjosex
El projecte, encapçalat per l’acordionista Carles Belda i Carles Sanjosé –ànima del grup Sanjosex–, ha guanyat la primera edició del Premi Teresa Rebull al millor projecte de producció musical en cultura popular i tradicional. Amb el títol Belda & Sanjosex presenten Càntut que proposa una visita contemporània a les cançons que cantaven els avis catalans recollides en el cançoner ‘Càntut’, amb un peu en la tradició i un altre en l’avantguarda.

Novembre |

Divendres 11 de novembre de 2016 – 22 h – C.A.T. – 12/10/6 €
Concert |Juan Falú i Guillermo Rizzotto
El guitarrista i compositor és un dels referents fonamentals de la música argentina. Les seves obres per a guitarra recreen les arrels musicals argentines, a més de crear cançons que interpreten artistes destacats del folk argentí. En aquest concert s’acompanyarà de la guitarra de nova generació, l’argentí Guillermo Rizzotto, un músic contemporani que mescla tradició i modernitat. 

Dijous 24 de novembre de 2016 – 21.30 h – C.A.T. – 10/8/5 €
Concert  | en el marc d’AIE Juan Mari Beltran Trio, País Basc
El musicòleg Juan Mari Beltran, considerat com un investigador, promotor i una de les figures més importants de la música popular basca, actuarà al CAT acompanyat de dos grans músics: Ander Barrenetxea, txalaparta, i Errefe Belda a l’acordió. 

Dissabte 26 de novembre de 2016 – 22 h – C.A.T. – 12/10/6 €
Concert| en el marc d’AIE i en col·laboració amb la Casa Amèrica Catalunya Anthony Ocaña, República Dominicana
Compositor polifacètic amb una veu molt personal que reuneix influències de diversos gèneres incloses la música minimalista, ambient, clàssica, rock progressiu, post-pop, contemporània, jazz, caribenya i de l’Amèrica Llatina. 

Diumenge 27 de novembre de 2016 – 19 h – C.A.T. – 18/15/12 €
Concert |Cristina Branco presenta el seu últim disc Menina
La portuguesa Cristina Branco, nascuda a l’època de la revolució dels clavells, engega la seva carrera musical basada en el jazz, el blues o la bossa nova. Uns anys després, descobreix i s’enamora de la passió i l’emoció que s’apodera de la cançó tradicional portuguesa a partir de les músiques d’Amalia Rodrigues. Des d’aleshores crea el seu estil i fusiona fados tradicionals amb obres de pròpia creació.

Desembre |

Divendres 16 de desembre de 2016 – 22 h – C.A.T. – 10/8/5 €
Nadal al CAT | Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries
Lo misteri de Nadal és un espectacle divertit, fresc i entranyable, amb històries màgiques, poesia i també alguna que altra rumba, en què l’escenari i el pati de butaques es mescla en un ritual ple de complicitats. Tot un clàssic dels escenaris, els nous pastorets canten les nadales catalanes d’arreu del món i també alguna rumbeta. 

Diumenge 18 de desembre de 2016 – 19 h – C.A.T.
Concert | Radio Cos presenten el seu últim disc
Radio Cos són un grup de pandereteiros que durant molts han fet evolucionar la música gallega de manera natural i que han recorregut escenaris de Bèlgica, Anglaterra, Escòcia, Bretanya i Galicia. Amb aquest disc mesclen la música d’arrel amb les sonoritats més arcaiques i elements de la pròpia tradició i d’altres melodies.

LA TAVERNA DEL CAT
19.10.16 – Excepcional
21.00h. Presentació llibre 50 PARTITURES PER ACORDIÓ DIATÒNIC VOL II
22.00h LA PORTÀTIL FM – Clara Ayats, Marcel Marimon i Francesc Marimon
26.10.16 – Ramon Manent I Samuel Arderiu
02.11.16 – Alba Tomàs i Miquel Àngel Adrover «Campaner»
09.11.16 – Enric d’Armengol i Jordi Fàbregas
16.11.16 – Francesc Tomàs i Montserrat Massana
23.11.16 – Alejandro García i Roger Tugues
30.11.16 – Enric Panisello i Sofía Morales
14.12.16 – NIHAM TRIO
22.12.16 – CANÇONS DE NADAL: Taller del Xavi + guitarra del Fàbregas + Violí de l’Anaís.

Com sempre podeu consultar tota la programació a la seva web.