Programació de Porta4 per aquest mes de maig del 2017 amb sis obres teatrals.

Arriba el mes de maig, i en plena primavera la sala de teatre Porta4 ens segueix presentant diverses propostes teatrals per a tots els públics, aquest mes ens proposta fins a sis muntagtes: «Darrere la porta», «Viento en popa», «Ficcions»,  «Más allá de Verona», «El Pelicà», i «Te voy a matar, mamá». Tot seguit us fem cinc cèntims d’aquests projectes.

Porta4

Darrere la porta

Cia. Lasca Yero
Del 6 al 27 de maig de 2017
Dissabtes a les 18:00h
Teatre social. 60 minuts.
Català i Castellà.
Recomanada a partir de 13 anys.
Preu: 12€ – amb reserva 10€.

Què passa dins dels centres de menors? Dues actrius, també educadores socials, ens expliquen amb fets veritablement reals que passa en els centres de menors, quines històries de vida passen, com ho viuen els menors en un centre tancat, que senten els educadors, quines experiències passen, que succeeix amb tantes i tantes històries dramàtiques per explicar, perquè no quedin en el silenci, perquè algú les recordi, que no quedin en l´oblit els que ho han patit, els que ho han fet, els que ho paguen pels seus fets tancats.

En aquesta obra de teatre, et pots riure, plorar, o totes dues coses a la vegada, perquè son vides marcades per sempre, perquè en un lloc on manca el dret fonamental que és la llibertat, es mouen moltes coses… Volent ajudar, educar, pel camí es transformen els educadors, es moldegen a vegades els menors tancats, no sempre. A través del teatre, aquestes dues actrius es despullen amb una realitat no accessible per a tothom, no es pot saber sempre que passa darrere la porta d´un centre de menors. Totes les escenes i diàlegs de l´obra, així com algunes de les cançons i veus en off són reals, fruit d´anys d’experiència de les actrius com a educadores socials en centres de justícia juvenil.

Viento en popa 

Taller de Teatro La bicicleta
Del 7 al 28 de maig de 2017
Diumenges a les 20:30h
Comèdia. 80 minuts. Castellà.
Recomanada a partir de 13 anys.
Preu: 15€ – amb reserva 12€.

10 personatges. 3 generacions. 4 nacionalitats. Diferents secrets. Les mateixes pors. Un món d’aparences i l’humor més negre. Poques veritats i massa mentides. Uns més infeliços que uns altres. En molts llocs del món i en C/Balmes 241… algun final feliç.

Viento en popa és un obra escrita en clau de comèdia que explica la història d’una família i com al llarg d’un sopar d’aniversari es van descobrint els secrets millor guardats de cada membre, passant des d’un nen de 13 anys fins a la seva bestia de 70. L’obra mostra com cada personatge amaga la seva realitat darrere de la seva aparença. La celebració d’un matrimoni aparentment feliç però completament infeliç detona en cadascun dels seus amfitrions i convidats, una contínua seqüència de diàlegs i situacions irrisorias fins a acabar tots i cadascun sense careta alguna que valgui.

Ficcions 

Crisálide Lila
Del 7 al 28 de maig de 2017
Diumenges a les 18:00 hores
Drama. Català. 60 minuts.
Recomanada a partir de 13 anys.
Preu: 12€ – amb reserva 10€ .

Quatre històries. Reproduïm unes vides ficcionades de personatges cèlebres i ens fem servir de crosses per explicar realitats. Mosaics independents, algunes més còmiques, d’altres més agres, tot dins d’un mateix espai. Però totes amb un sentit crític com a condició humana i la seva complexitat. Alícia Meravelles, Macbeth, Julieta, El petit príncep, Amélie o Klimt comparteixen escenari per demostrar que la realitat, supera de totes totes la ficció.

Más allá de Verona

Magatzem d’Ars
Del 5 de maig al 16 de juny de 2017
Divendres a les 21:00 hores
Tragèdia. Castellà. 90 minuts.
Recomanada a partir de 16 anys.
Preu: 12€ – amb reserva 10€ .

Tots coneixen la grandiosa història d’amor entre Romeo Montesco i Julieta Capuleto, els dos amants de Verona que es van casar d’amagat de les seves respectives famílies, rivals entre si. I tots coneixen el seu tràgic final. Però imaginin-se per un instant què succeiria si unes entitats màgiques de la naturalesa, commogudes per tal desgràcia, decidissin usar la seva màgia per rescatar-los de la mort i així donar-los una segona oportunitat. Imaginin-se a aquests dos amants exiliats a Màntua, vivint en una sòrdida habitació d’alguna casa, procurant-se una nova destinació, esclaus del seu passat. Això mateix van pensar Puck i la fada: “Encara que la Mort enfuriï, / feu-ho! No es parli més!”

El pelicà 

Kadiram Teatre
Del 13 al 27 de maig de 2017
Dissabtes a les 21:00 hores
Drama. Català. 65 minuts.
Recomanada a partir de 13 anys.
Preu: 12€ – amb reserva 10€ .

Versió del pelicà d’August Strindberg, que rescata una antiga llegenda que explica que el pelicà, si cal, és capaç d’obri-se el pit per alimentar les seves cries amb la seva pròpia sang. Després del funeral del pare de la família, la filla i el seu flamant marit tornen de la seva lluna de mel per instal·lar-se a l’antiga casa, al costat del seu germà i la seva mare. En el gèlid habitatge ja no existeixen rastres d’amor ni records que uneixin a aquests estranys i turmentats éssers.

La mort del pare i la promesa d’una herència, precipiten un esclat de ressentiments per les constants humiliacions a les quals la mare ha sotmès als seus fills, als quals ha condemnat a una vida de privacions, pel seu egoisme, gasiveria i voracitat . Els fills deixen escapar el seu vell rancor contra la seva mare, per la gana i el fred que van haver de patir durant la seva infantesa. Així el passat sorgeix d´una manera violenta, transformant-se gairebé en un judici en contra de la «mare pelicà» que devora tot allò que l’envolta. La commoció exacerba les contradiccions, descobrint les màscares que cobrien les fosques realitats familiars i que la societat es resistiria a conèixer.

Te voy a matar mamá 

Una producció de Porta4
El 6 de maig de 2017
Dissabte a les 21:00 hores
Monòleg. Castellà. 60 minuts.
Recomanada a partir de 13 anys.
Preu: 12€ – amb reserva 10€ .

Parla de la relació mare-filla, una de les relacions més conflictives en l’univers dels vincles efectius i que transcendeix als territoris. El personatge treu a relluir, amb humor i ironia, situacions, conflictes, divergències amb la mare, d’una manera o altra, l’espectador aconsegueix identificar-se amb ella. Te voy a matar mamá és el títol original de l’obra. Tracta d’una filla que està esperant la seva mare per matar-la. Parla imaginàriament amb ella. Contradictòriament l’acusa de tot allò que va fer i no va fer, li reclama la falta de afecte i la sobreprotecció, el donar-li massa llibertat i el no deixar-la créixer. Les raons de cada una de les seves decisions, no només respecte ella, sinó també en relació amb el seu pare, la culpa per les seves frustracions. Totes aquestes accions culminen en un fet inesperat. A partir d’aquesta situació la peça intenta esbrinar, amb humor i emotivament, en els sentiments menys racionals i plens de contradiccions d’aquesta relació tant complexa: mare – filla.