Programació de març de 2018 al Teatre Porta4 amb les obres «En alquiler», «La Casa de Bernarda Alba» o «El lleó no em fa por» entre d’altres.

Com cada primer de mes, l’escola i sala de teatre Porta4 ens acosta la seva programació escènica mensual. Teatre per a tots els gustos i per a totes les edats, aquest mes de març de 2018 ens proposa sis projectes tots ells molt interessants i a més dues obres de teatre infantil per a gaudir amb els més petits de la família. Tot seguit, us deixem la programació i les sinopsis de les sobres que podreu veure a l’escenari del teatre de la plaça de l’Església número 4-10 de Gràcia.

Fotografia: David Ramon

En alquiler
Del 18/03 al 29/04 18 i 25 de març i a partir del 8 d’abril diumenges a les 18.00 hores
Producció Porta4.

Dues dones amb un mateix nom, Victoria, d’una mateixa família però de diferent temps i país, s’enfronten a un mateix problema: la pujada del lloguer dels seus habitatges i la impossibilitat de fer front a la despesa. D’aquesta manera, es troben fora de la llei perquè es neguen a quedar fora de les seves cases. Ambdues busquen la millor manera de conservar un sostre que s’enfonsa, tant física com metafòricament. Però ambdues formes són diferents i tindran un diferent final. Aquesta obra pretén posar de manifest la importància del teixit social del barri i del desig, de vegades explícit de vegades latent, d’algunes entitats privades i públiques d’acabar amb ell. En alquiler, interpretada per Verónica Pallini i escrita per Mikel Fernandino, s’ambienta en la vaga d’inquilins de 1907 a Buenos Aires i en l’actual gentrificació dels barris de qualsevol ciutat moderna.

Rumbo a mí
Del 2 al 09/03 Divendres 2 i 9 de març a les 21.30 hores
Mercè Solé (Cía.Resident Porta4).

L’Anna, va tenir la seva primera criatura fa ja un temps. Ara, decideix submergir-se en un viatge oníric que la porta a reviure moments turbulents del seu passat. Un naixement; el de la seva filla, que li permetran renéixer per retrobar-se.

La Casa de Bernarda Alba
Del 16 al 23/03 Divendres 16 i 23 a les 21.00 hores
Antzoki Teatteri.

Doña Bernarda Alba es queda vídua per segona vegada. Imposa, per això, un dol de vuit anys a les seves cinc filles, durant els quals, no podran sortir de la casa. Angustias, la major, té 39 anys i està promesa amb Pepe el Romano, qui deslliga passions i enveges entre les altres germanes.

Romeo y Julieta, una mirada distinta
Del 17/03 al 01/04 Dissabtes 17, 24 i 31 a les 19.00 hores i Diumenge 1 d’abril a les 18.00 hores
Antzoki Teatteri.

Julieta és una noia jove. Viu amb la seva germana Tea, els seus pares i la nodrissa, qui s’encarrega d’elles. Julieta no és com tu. Però en el fons s’assembla a tu. Viu controlada per la seva germana, que desitja que Julieta tingui un noi al seu costat. Un noi com tu. Romeo és un noi jove. Viu amb la seva mare. Aquesta està obstinada que la seva filla tingui una vida com la teva. Però Romeo tampoc és com tu. Encara que en el fons se sembli a tu. L’últim dia abans de la festa de carnestoltes, Tea i Julieta aniran a la tenda de màscares de la Senyora Montesco. Allí, Romeo i Julieta es coneixeran, per sempre. Aquesta és la història d’un amor impossible. Però no per part d’ells, sinó pels altres. Pels quals són com tu.

Una gasosa pel camí
Del 3 al 18/03 Dissabtes i diumenges a les 21.00 hores i Dijous 15 i 22 a les 21.00 hores
La Meybes

La Bàrbara, llicenciada en història de l’art i interpretació, s’apropa als 30. La vida que creia que tindria no és la que té. Ara, per poder pagar el lloguer, es troba sent professora de teatre. Una reunió de pares d’alumnes li farà plantejar-se com ha arribat a ser on és, fins a quin punt les seves decisions són només seves i quin paper vol jugar en la societat.

Mi parce
Del 4 al 11/03 Diumenges 4 i 11 de març a les 18 hores
Carolina Torres Topaga

Mi parce (terme extret de l’argot popular colombiana significa col•lega, amic incondicional). Un carrer, un barri, una ciutat calenta de crim, mort, i corrupció. Allí els “parceros” arrisquen les seves vides a canvi de llevar unes altres. Fosques èpoques de narcotràfic i sicaris fan del terme “parce” el símbol de la fidelitat. Mi parce, ens parla des de la perspectiva de les dones dels sicaris, les que estimen, somien, odien, esperen i continuen. On el passat i el futur són escanyats per l’amarg present. Els pensaments, records, perills i sospirs no tenen un ordre per a la protagonista.

Teatre per a infants |

El lleó no em fa por
25/03/2018 Diumenge 25 a les 11.00 i a les 12.00 hores
Teatre de cançons i titelles Pamipipa

Lleó, zebra, mico, tortuga, ovella, ratolí… veniu amb mi? Jugarem a cuit i amagar amb el llop, li farem un petó a la lluna i pessigolles al lleó perquè no faci por. Són històries d’animals que s’expliquen amb titelles, instruments ètnics i cançons populars i tradicionals. El lleó no em fa por és un espectacle de musicosetes senzill i alegre que ens parla de sentiments i valors, especialment pensat per a infants de fins a 3 anys.

Osset meu & the soundbox
Del 4 al 18/03/2018 Diumenges a les 11.00 i a les 12.00 hores
Bruc Brothers Company

Jugant i cantant, els personatges d’aquest conte troben un osset. De seguida l’estimen i ell no els vol deixar. Però hi ha un temps per tot, desprès d’abraçades i manyagues, toca desenganxar-se per anar a explorar el món! I explorar el món vol dir descobrir molt sons i llenguatges! Utilitzant la electrònica, tarimes vibratòries i molts instruments elèctrics i acústics, aquest espectacle interactiu és una experiència sensitiva i auditiva única pels bebès i els seus pares. Dos actors, músics i cantants interpreten aquest conte original. Tots els sons i músiques estan tocats en directe pels actors, els nens i els seus pares!

Caputxeta, com et dius
Del 11 al 31/03/2018 Dissabtes a les 17.00 hores
Comtú Teatre

La Caputxeta Vermella sap molt bé qui és: coneix la seva història i sap quin és el seu paper; I és que, qui no coneix la Caputxeta Vermella? Però tot canvia quan es topa amb un llop civilitzat i vegetarià que no vol formar part de la història que tenien escrita per ell. És aleshores quan la Caputxeta es troba immersa en un mar de preguntes i dubtes: qui és realment ella i quina és la seva vertadera identitat? Una història que ens parla d’un viatge, de trobar un camí: el camí més llarg o el camí més curt per arribar a un/a mateix/a, quin camí triarà la Caputxeta?