Programació de març de 2017 de Porta4 «Te voy a matar mamá», «Cosmètica de l’enemic» i «Lisístrata» entre d’altres propostes.

Imatge de l’obra «Te voy a matar mamá» Foto: Porta4

La Sala Porta4 com és habitual ens proposa una cartellera plena d’obres per a tots els públics, aquest mes de març ho fa amb 6 propostes que es podran veure durant tot aquest mes de març del 2017 a l’escenari del teatre de Gràcia, des del TOT us fem cinc cèntims del que podreu veure.

Te voy a matar mamá
Una producció de Porta4
Divendres 3 de març a les 21.00H
Monòleg. Castellà. 60 minuts.
Recomanada a partir de 13 anys.

Parla de la relació mare-filla, una de les relacions més conflictives en l’univers dels vincles efectius i que transcendeix als territoris. El personatge treu a relluir, amb humor i ironia, situacions, conflictes, divergències amb la mare, d’una manera o altra, l’espectador aconsegueix identificar-se amb ella. Te voy a matar mamá és el títol original de l’obra. Tracta d’una filla que està esperant la seva mare per matar-la. Parla imaginàriament amb ella. Contradictòriament l’acusa de tot allò que va fer i no va fer, li reclama la falta de afecte i la sobreprotecció, el donar-li massa llibertat i el no deixar-la créixer. Les raons de cada una de les seves decisions, no només respecte ella, sinó també en relació amb el seu pare, la culpa per les seves frustracions. Totes aquestes accions culminen en un fet inesperat. A partir d’aquesta situació la peça intenta esbrinar, amb humor i emotivament, en els sentiments menys racionals i plens de contradiccions d’aquesta relació tant complexa: mare – filla. 

Lou Salomé
Producció Sala Trono
Divendres 10 de març a les 21.00H.
Diumenges 12 i 19 de març a les 20.30H.
Diumenge 26 de març a les 18.30 H.
Biogràfic. Castellà. 60 minuts. Recomanada a partir de 13 anys.

Lou Andreas Salome va ser musa de grans intel·lectuals i artistes del seu temps, interlocutora i amiga de Nietzsche, Freud i el poeta Rilke. Pionera en l’art de ser ella mateixa va escriure mes de 200 obres entre novel·les, assajos i articles psicoanalítics. La seva indiferència davant les convencions morals i una curiositat insaciable, va representar un desafiament social en una de les èpoques de major esplendor de la cultura europea.

Lisístrata
La Coquera Teatro
El 4 i 25 de març de 2017.
Dissabtes a les 19.00 hores.
Comèdia. Castellà. 60 minuts.
Recomanada a partir de 13 anys.

Lisístrata (en grec Λυσιστράτη “la que dissol l’exèrcit”) és l’obra de teatre més famosa d’Aristófanes. Ens traslladem a l’Atenes 411 a. C., en mig de la guerra entre Atenes i Esparta que dura ja vint anys. Enfront de la negra realitat i l’obstinació dels homes per mantenir la contesa, les dones, per boca de Lisístrata, decideixen fer una vaga sexual per a aconseguir la tan necessària pau.

Cosmètica de l’enemic
Del 4 al 25 de març de 2017.
Dissabtes a les 21.30 hores.
Català. Drama. 75 minuts.
Recomanat a partir de 13 anys.

Un home pretén distreure el retard del seu avió amb la lectura; però irromp la inoportuna veu d’un altre, que l’obliga a escoltar el relat d’una vida estranya, angoixant i, finalment, criminal. L’un és víctima d’una confessió que no vol escoltar. L’altre és víctima d’un sentiment de culpabilitat que es consola en la confessió i que busca la venjança. L’un descobreix els seus pecats en els pecats de l’altre. L’altre aconsegueix el seu particular consol traspassant la seva culpabilitat. Dues víctimes, dos enemics.

L’experdient
Cia. Vintperquatre
Divendres 17, 24 i 31 de març,
22.00 hores. Comèdia/Thriller. 75 minuts. Català.

Uns treballadors d’una empresa dedicada al sector tècnic de les instal·lacions telefòniques a punt de patir un E.R.O. (Expedient de Regulació d’Ocupació.), decideixen reunir-se en secret en el magatzem de l’empresa per a decidir quina fórmula els pot ajudar a sortir d’aquesta situació. Durant el debat una idea pren força: el segrest del Gerent de l’empresa, “el Míster”. Un fet inesperat farà que aquella mateixa nit els esdeveniments obliguin a prendre decisions urgents.

Cuando Éramos Lemmings
Del 5 al 19 de març de 2017.
Diumenges a les 18.00 hores.
Tragicomèdia. Català i Castellà. 75 minuts.
Recomanada a partir de 13 anys.

Tragicomèdia sobre l´evolució humana i de com els habitants d’aquest segle sobreviuen a la jungla social amb els seus instints adormits. Reunions familiars, relacions de parella, compromisos professionals. Un viatge a la intimitat de la llar on la lluita per la llibertat despertarà el nostre costat més animal.

Festival Mutis

El divendres 17 de març PORTA4 obre el seu espai al Festival MUTIS per cinquè any consecutiu. MUTIS és un Festival de teatre emergent de la ciutat de Barcelona on es donen cita durant cinc jornades una trentena de muntatges de grups de tota la península. Els espectacles són oberts i gratuïts a tota la ciutadania i tracten de promocionar tant la nova creació com les adaptacions arriscades, ja que aquest Festival, el més irreverent de la seva classe, no pretén presumir de tècnica o qualitat estètica sinó ser incisiu, transcendir, evitar deixar indiferent al públic, aportar idees, fer pensar.

Nuestra señora de París
Producciones Quasimodo
Dins del festival Mutis.
Divendres 17 de març a les 18.00 hores.
Teatre de titelles. Castellà. 75 minuts.
Recomanada a partir de 13 anys.

França. Any 1482. En els freds carrers de París, un poeta, l’atractiu capità de la guàrdia, un geperut i un home de l’església cauen rendits davant la bellesa d’Esmeralda, una jove ballarina gitana, però el desig d’un d’ells precipitarà un seguit d’actes i conseqüències rere les quals no tornaran a ser els mateixos.