Programació de juliol de 2018 de Porta4 amb «Demasiado tarde», «Jo també», «El pan nuestro…» descobreix més propostes.

Fotografia : David Ramon

Ja a ple estiu i amb la calor com a protagonista una bona manera de combatre-la pot ser anar al teatre i deixar-se portar per les històries i els personatges que ens presenten aquest mes de juliol a l’escola i sala teatral gracienca Porta 4 del carrer de l’Església 4-10 (Pati interior) amb un total de set espectacles per aquest mes de juliol de 2018.

Brasita Perro Chagualo
Dissabte 7/07/2018 a les 19:00h
La Joda Teatro
Comèdia. 55 minuts. Castellà.

Sota una proposta lúdica que conjuga el realisme màgic amb l’absurd, i el clownesco amb l’oníric, dos personatges conviuen gran part de la seva vida tancats en un soterrani, estranyant una vida que mai van tenir i anhelant un progrés que no acaba d’arribar. Brasita Perro Chagualo és un projecte teatral col·lectiu del grup La Joda Teatro, que ancora en una problemàtica social actual llatinoamericana: la immigració i el treball esclau. Creada sota un diàleg dinàmic entre el dramaturg, la directora, els actors i l’escenògrafa, l’obra ancora en un teatre on acció, text i objectes formen un tot les parts del qual es potencien i s’intervenen.

Expectativa
Dissabte
 7/07/2018 a les 21:30h

Diumenge 8/07/2018 a les 19:00h
Joves Porta4
Drama. Català i castellà. 60 minuts.

La Candela fa temps (que …) intentant torbar sentit a la seva existència, mentre naufraga entre la realitat i la ficció. Està convençuda que el seu entorn no l’entén i s’ha instal·lat al sofà de casa seva com si fos un búnquer… Quan et fallen les persones has de recórrer als personatges… Les expectatives que ens creem sovint són dolces mentides que ens permeten seguir sobrevivint en un món que té unes tonalitats grises difícils d’encaixar. La ficció i la realitat difuminen les seves fronteres i la realitat es torna relativa. El terrat d’un hotel no és el mateix que el sofà de casa teva Escriure no és el mateix que ser escriptora Estimar no és el mateix que comprendre Enfonsar-se no és el mateix que rendir-se.

Demasiado tarde
Dissabte 14/07/2018 a les 21:30
Nicolás Yanco
Drama. Castellà. 46 minuts.

L’obra sorgeix pel desig d’aprofundir en les decisions individuals, aquelles que ens tornen constantment a un mateix lloc, a l’abisme inefable del perquè fem el que fem i que podríem haver fet perquè la nostra existència hagués estat, en determinats moments, diferent».»

Jo també
Diumenge 15/07/2018 a les 20:30h
Lectura dramatitzada del laboratori escènic
ME TOO amb xerrada-debat per part de
l’Associació El MUNDO DE LOS ASI. Català.

Aquest projecte parteix de la necessitat de donar visibilitat al conflicte de l’abús sexual, especialment de l’abús sexual en la infància. Les participants són, en la seva majoria, supervivents d’abús sexual o coneixedores de la problemàtica per relació de parentiu o proximitat amb altres supervivents. L’objectiu del projecte és empoderar a les víctimes i supervivents a través de la seva veu en
primera persona. Moltes de les integrants són artistes plàstiques i/o escèniques o bé provenen de l’àmbit de la cultura. Així mateix comptem amb veritables activistes, persones que s’han atrevit a parlar, a exposar-se, o a passar per un procés judicial. D’altra banda, algunes integrants són membres de l’Associació del món dels ASI, especialitzada en l’abús sexual infantil i assisteixen al grup d’ajuda mútua que facilita aquesta associació, conduït per una terapeuta especialitzada en els abusos en la infància. Finalment, al final de cada sessió hi haurà un petit espai de debat amb el públic assistent.

Balada de la dependencia sexual
Diumenge 15/07/2018 a les 19:00h
Sonia Barba
Performance experimental de
moviment i poesia. Castellà.

La peça, inspirada en l’obra de la fotògrafa nord-americana Nan Goldin, s’emmarca dins de les noves dramatúrgies, conjuminant la performance experimental, el moviment i la poesia. El desig de C. Zanón d’escriure un text que pogués ser dramatitzat per Sonia, d’una banda, i el desig de A. Velasco i Sonia de tornar a treballar junts després de trobar-se en Dansi to Death (La Caldera; Festival Grec 2016) i La Inòpia (Konego; estrenada en el Teatre Pavón Kamikaze de Madrid) va ser el germen d’aquest treball que gira al voltant de la poètica de les imatges del submón cultural que va capturar Goldin en els primers anys 80. La proposta ens convida preguntar-nos sobre la credibilitat dels records, el valor d’ells i la necessitat de plasmar el viscut perquè no es perdi en una nebulosa confusa. Posa un focus de llum i obre un diàleg sobre la idea de la dependència, de les cures, del real i el somiat, de la materialitat dels records.

Laurita tiene muchas cosas que hacer
Dissabte 21 de juliol a les 19:00h
Ficció autobiográfica. 50 minuts. Castellà.

Laurita no és Laura. Laurita és petita. Una nena adulta narra la seva història asseguda en el cordó de la sendera. Col·lecciona objectes, busca l’amor de la seva vida, viu poèticament i embelleix el que mira lluitant per canviar el món. Laurita és filla d’una generació creadora d’utopies, té una mirada crítica. A la vora de les seves inseguretats i irònica riu de les seves obsessions i estereotips. Escenes que narren la seva vida que és moltes vides, moments quotidians es transformen en desitjos complerts com en un somni. Així Laura construeix un món menys rude, menys punxegut, un món de perfils baixos.