Programació de febrer 2017 de Porta4: «Dos Familias», «Te voy a matar mamá» i més propostes.

Porta4 engega el febrer de 2017 amb diverses propostes teatrals, com sempre us fem cinc cèntims del que podreu veure.

Muntagte de: Dos Familias.

Dos Familias
Cia. Dos Familias
Del 5 al 26 de febrer de 2017.
Diumenges a les 20.30 hores.
Drama. Castellà.
75 minuts. Recomanada a partir de 13 anys.
Preu: 15€ – amb reserva 12€ .

El Miquel ha recuperat les regnes de las seva vida i, amb elles, la custòdia del seu fill biològic. El nen, al qual gairebé no coneix i al que va perdre només néixer pel seu problema amb les drogues i l’alcohol, ha viscut fins ara amb la Cristina i el Marcos, els pares d’acollida, que reben una dura estocada quan s’assabenten que el temps s’ha acabat i el nen ha de marxar de casa… El Miquel li deu al nen una vida sencera, tota una vida per davant; la Cristina i el Marcos, la possibilitat de continuar amb la vida que han viscut junts fins ara. Dues vides diferents. Dos punts de vista diferents. Una trobada necessària.

Te voy a matar mamá
Una producció de Porta4
Del 4 al 25 de febrer de 2017.
Dissabtes a les 19.00h
Monòleg. Castellà. 60 minuts.
Recomanada a partir de 13 anys.
Preu: 12€ – amb reserva 10€ .

Te voy a matar mamá és el títol original de l’obra. Tracta d’una filla que està esperant la seva mare per matar-la. Parla imaginàriament amb ella. Contradictòriament l’acusa de tot allò que va fer i no va fer, li reclama la falta de afecte i la sobreprotecció, el donar-li massa llibertat i el no deixar-la créixer. Les raons de cada una de les seves decisions, no només respecte ella, sinó també en relació amb el seu pare, la culpa per les seves frustracions. Totes aquestes accions culminen en un fet inesperat. A partir d’aquesta situació la peça intenta esbrinar, amb humor i emotivament, en els sentiments menys racionals i plens de contradiccions d’aquesta relació tant complexa: mare – filla. Eduardo Rovner, l’autor d’aquesta obra estrenada a Buenos Aires, va animar a Verónica Pallini la realització d’aquest text a Barcelona. Va voler que particularment ella defensés aquest paper.

Els petits llobatons
Bruc Brothers Company
Del 5 al 26 de febrer de 2017.
Diumenges a les 11:00 hores i a les 12:00 hores.
Teatre per a petits. Espectacle multilingüe.
30 minuts. De 0 a 5 anys.
Preu: 6€ – s’ha de comprar entrada a partir dels 2 anys.

Durant una festa familiar en una família de llops, uns llobatons decideixen escapar-se per anar a jugar en el bosc. Desprès d’haver-se perduts, trobaran el seu camí ajudats per tots els animals dels bosc. Els llops venent de molts països diferents, parlen moltes idiomes: català, francès, anglès i italià! L’obra és una adaptació d‘Els Llobatons per a nadons, Els Petits Llobatons utilitza molts instruments i titelles per fer viure als bebès un contacontes pensat per a ells. S’endinsaran en un món de sons llengües i tindran la possibilitat de tocar tots els elements del decorat a final de la obra.

Loopoesía 2017: La Risa
Jordi Corominas
El 18 i 25 de febrer de 2017.
Dissabtes a les 22.00 hores.
Poesia. Castellà.
60 minuts. Recomanada a partir de 13 anys.
Preu: 12€ – amb reserva 10€ .

2017 és el darrer any de Loopoesía. Quan va néixer el 2009 Jordi Corominas decidí crear un projecte que despullés la poesia de tota la seva solemnitat sense fer-li perdre la seva capacitat d’impacte. Inventà un espectacle que, agafant de base un poemari, mesclés recitat en directe, projeccions audiovisuals i una posada en escena teatral. La unió harmònica de totes les seves parts és la bandera d’un joc que després de vuit anys ha voltat per Espanya, Europa i América fins a representar-se més de cent vegades.

Per a una clausura tan especial Corominas ens presenta la seva obra més lliure, La risa extinta, amb versos que parlen del nostre temps i d’altres des del seu habitual sentit crític, Perquè Loopoesía vol riure i pensament, vol proposar diferència i imantar. Aquest cop circulem per una Barcelona eixorca i nocturna.

Cosas de Payasas
Grupo Ton y Son
El 19 de febrer de 2017.
Diumenge a les 17.00 hores.
Clown. Castellà. 60 minuts.
Recomanada a per a tots els públics.
Preu: 10€ – descomptes a consultar al web.

És una adaptació de l’obra “Cosas de payasos” de Claudio Martinez Bel. En to clown, el vincle entre Tonieta (mare) i Titina (filla) va transitant per diferents etapes a mesura que ambdues van creixent. Una mare pallassa que intenta sostenir amb rigor la idea de traspassar el seu llegat a la seva filla; i una filla que vol aprendre i alhora fer el seu propi camí. Una obra que parteix de l’humor i la tendresa com a formes de celebrar l’amor, l’aprenentatge i la llibertat.