Programació de desembre de la sala Porta4.

Aquest mes de desembre Porta4 torna prorrogar dues obres: Home Sweet Home i L’Expedient. Les estrenes d’aquest mes són: Dos Familias, El curso de tu vida, Te voy a matar mamá i L’aposta. A més aquest desembre torna, per tercer any, el “Dia de l’Autor SGAE”, una iniciativa per acostar i posar en valor els autors i les sales privades de teatre que aposten especialment per la dramatúrgia de casa nostra. Els autors de la Societat General d’Autors i Editors et paguen el 90% de l’import de l’entrada, i tu, com a espectador, en pagues el 10%, que és la part corresponent al seu dret d’autor. El propòsit d’això és significar que, de cada entrada que es compra, el 10% de l’import és el que cobra l’autor per la seva feina. Els dies 3 i 10 de desembre el preu de l’entrada de l’Aposta serà d’1’20€. 

Programació desembre 2016 |

L’Expedient

Cia. Vintperquatre
El 3, 4 i 18 de desembre de 2016.
Dissabte 3 a les 19.00 hores.
Diumenges 4 i 18 a les 20.30 hores.
Comèdia/Thriller.
75 minuts. Català.

Uns treballadors d’una empresa dedicada al sector tècnic de les instal·lacions telefòniques a punt de patir un E.R.O. (Expedient de Regulació d’Ocupació.), decideixen reunir-se en secret en el magatzem de l’empresa per a decidir quina fórmula els pot ajudar a sortir d’aquesta situació. Durant el debat una idea pren força: el segrest del Gerent de l’empresa, “el Míster”. Un fet inesperat farà que aquella mateixa nit els esdeveniments obliguin a prendre decisions urgents.

Dos Familias
Cia. La Familia
11 de desembre de 2016.
Diumenge a les 20.30 hores.
COL·LOQUI POST FUNCIÓ
Drama. Castellà.
75 minuts. Recomanada a
partir de 13 anys.

El Miquel ha recuperat les regnes de las seva vida i, amb elles, la custòdia del seu fill biològic. El nen, al qual gairebé no coneix i al que va perdre només néixer pel seu problema amb les drogues i l’alcohol, ha viscut fins ara amb la Cristina i el Marcos, els pares d’acollida, que reben una dura estocada quan s’assabenten que el temps s’ha acabat i el nen ha de marxar de casa… El Miquel li deu al nen una vida sencera, tota una vida per davant; la Cristina i el Marcos, la possibilitat de continuar amb la vida que han viscut junts fins ara. Dues vides diferents. Dos punts de vista diferents. Una trobada necessària.

L’Aposta
Cia. Poks
Del 2 al 17 de desembre de 2016.
Divendres a les 22.00 hores.
Dissabtes a les 22.00 hores.
Thriller. Català.
90 minuts. Recomanada a
partir de 13 anys.

L’aposta és una història d’enganys i venjances. Un thriller contemporani per on es mouen les manipulacions i l’ambició de tres homes per aconseguir els seus propòsits, siguin el sexe, els diners, l’amor, la fama o la droga… Quan Roman s’assabenta de l’engany del Raúl amb el seu germà Alfredo, prepararà una venjança llarga i cruel, que farà que Raúl, portat per la desesperació i ajudat per les drogues i l’alcohol, no trobi després una altra sortida que la pitjor de les venjances.

Home Sweet Home
Cia. La Utòpica
Diumenges 4, 11 i 18 de desembre a les 18 hores
Drama. Català
65 minuts. Recomanada a partir de 16 anys.

Home Sweet Home és la història de quatre germans amb quatre realitats molt distants però que, tot i les desavinences, s’esforcen per mantenir el nucli familiar intacte. Cada un ha de conviure amb les seves dificultats i cada un modela la percepció del món a la seva manera per tirar endavant: la responsabilitat de créixer sense els pares, l’omnipresent somni americà per aconseguir la vida desitjada, les desigualtats socials, la revolució de l’època per guanyar drets i llibertats… Un seguit de temes que marcaran el pas del temps i les relacions entre els quatre germans.

El públic empatitzarà amb ells de la mà del germà petit, l’innocent Timothy, el qual té la seva pròpia visió de la realitat i distorsiona el seu record per tenir el que se suposa que tots els nens haurien de tenir: una infància feliç. A través del seu punt de vista l’espectador anirà descobrint, pas a pas, quina és la realitat de la família Parks.

El curso de tu vida
Qué jArte!
Divendres 9 i dissabte 10 de desembre a les 19.00h
Castellà. Comèdia
75 minuts.
Recomanada a partir de 13 anys.

L’espiritual Adrián del Castillo es prepara per a donar el seu “curs de cuina crudivegana” en el Centre d’Oci i Cultura més selecte de la ciutat. No obstant açò no està preparat para tot el que va esdevenir en aquest dia: un nuvi que no ve, un alegre sevillà amb molt “art”, un xic de Conca amb problemes de relacions socials, una famosa actriu del més enllà, una desesperada secretària obstinada que avui tot surti perfecte i un misteriós magatzem que els farà recapacitar sobre el curs de la seua vida. Però i el mestre, on s’ha ficat? través d’aquesta comèdia d’embolic, en la qual tot està connectat i on el públic seran els alumnes assistents al taller, els personatges es coneixeran a si mateix i trobaran un sentit a la seva existència, sent el curs que canviarà les seves vides per sempre.

Te voy a matar mamá
Una producció de Porta4
TEATRE MATINÉ:
Dissabtes 3 i 10 a les 16.00h
Monòleg. Castellà. 60 minuts.
Recomanat a partir de 13 anys.

Te voy a matar mamá és el títol original de l’obra. Tracta d’una filla que està esperant la seva mare per matar-la. Parla imaginàriament amb ella. Contradictòriament l’acusa de tot allò que va fer i no va fer, li reclama la falta de afecte i la sobreprotecció, el donar-li massa llibertat i el no deixar-la créixer. Les raons de cada una de les seves decisions, no només respecte ella, sinó també en relació amb el seu pare, la culpa per les seves frustracions. Totes aquestes accions culminen en un fet inesperat. A partir d’aquesta situació la peça intenta esbrinar, amb humor i emotivament, en els sentiments menys racionals i plens de contradiccions d’aquesta relació tant complexa: mare – filla.

Eduardo Rovner, l’autor d’aquesta obra estrenada a Buenos Aires, va animar a Verónica Pallini la realització d’aquest text a Barcelona. Va voler que particularment ella defensés aquest paper.