Programació de desembre de 2017 de Porta4 amb «Auténtica», «Romeo y Julieta, una mirada distinta», i més propostes.

Fotografia: David Ramon

Arribem a final d’any amb el més, amb més festes per a celebrar i com és costum no pot faltar una bona obra teatral, com cada mes des del TOT, repassem les propostes que ens ofereix la sala teatre Porta 4 de Gràcia.

Les Supertietes |

Les Bianchis
17/12/2017
Diumenge 17 desembre a les 11.00 hores
50 minuts. Espectacle de teatre en català. Recomanat a partir de 4 anys.

La Queralt, una investigadora peculiar, serà tieta. Això l’alegra molt però al mateix temps l’entristeix perquè creu que no ho sabrà fer. Per això sol·licita ajuda a les seves amigues de sempre, la Magda, una empresaria de mitjons, i la Bàrbara, una àrbitre de futbol, que són tietes des de fa molt de temps. La Queralt descobrirà amb els contes, la màgia i les seves amigues com ser una SUPERTIETA. Voleu veure si se’n surt?

Auténtica |

Nur Aiza Del 7 al 28/12
Dijous 7, 14, 21, 28 de desembre, 21.30 H
Comèdia. 60 minuts. Castellà/ Català.

Auténtica és una comèdia amb pinzellades dramàtiques que ens proposa un viatge cap a nosaltres mateixos per descobrir si som qui realment volem ser. Una reflexió que no deixarà a ningú indiferent. Auténtica és una innovadora peça de teatre per a una sola actriu. Maricarmen, el personatge interpretat per Nur Aiza, ha pres una important decisió, però diverses trucades faran que reflexioni i hagi d’enfrontar-se a ella mateixa. “Quan he deixat de ser jo?” Aquesta pregunta la portarà a realitzar un intens viatge emocional encarant-se al seu present i passat, per poder decidir el seu futur.

Romeo y Julieta, una mirada distinta |

Antzoki Teatteri Del 2 al 30/12
Dissabtes a les 18.00 hores
Drama. Castellà. 60 minuts.

Julieta és una noia jove. Viu amb la seva germana Tea, els seus pares i la nodrissa, qui s’encarrega d’elles. Julieta no és com tu. Però en el fons s’assembla a tu. Viu controlada per la seva germana, que desitja que Julieta tingui un noi al seu costat. Un noi com tu. Romeo és un noi jove. Viu amb la seva mare. Aquesta està obstinada que que el seu fill tingui una vida com la teva. Però Romeo tampoc és com tu. Encara que en el fons se sembli a tu. L’últim dia abans de la festa de carnestoltes, Tea i Julieta aniran a la tenda de màscares de la Senyora Montesco. Allí, Romeo i Julieta es coneixeran, per sempre. Aquesta és la història d’un amor impossible. Però no per part d’ells, sinó pels altres. Pels quals són com tu.

La Casa de Bernarda Alba |

Antzoki Teatteri
Del 3 al 17/12
Diumenges a les 18.00 hores
Drama. Castellà. 60 minuts.

Doña Bernarda Alba es queda vídua per segona vegada. Imposa, per això, un dol de vuit anys a les seves cinc filles, durant els quals, no podran sortir de la casa. Angustias, la major, té 39 anys i està promesa amb Pepe el Romano, qui deslliga passions i enveges entre les altres germanes.

#4MicrosEnUnaNoche |

Barranco Teatro
Del 8 al 17/11
Divendres 8 de desembre, 21.00 H
Dissabte 15 de desembre, 21.00 H
Diumenges 10 i 17 de desembre, 20.30 H
Castellà. 60 minuts.

Són 4 obres curtes d’històries aïllades una de l’altra que es presentessin en una mateixa funció. Són 8 personatges quotidians però particulars que els farà veure’s reflectits en diferents emocions i situacions en les quals segurament gairebé tots hem experimentat en algun moment però ells els donen una bolcada sorprenent i poc comuna en cada història. Són 4 actors que comparteixen escena cadascun en 2 de les obres combinant parelles per a l’experiència completa de gaudir 4 micro obres que et faran riure i reflexionar.

CUQUI CUQUI: Una obra que reflecteix l’important de la comunicació en les relacions personals, una crítica de com la tecnologia distancia als quals es tenen més a prop i viceversa. Una parella embolicats en els hàbits i la quotidianitat, avorrits d «estar bé» li donen una bolcada inesperada a la relació.

CURIOSO ENCUENTRO: Dues persones s’enxampen mútuament en una situació vergonyosa que els fa compartir excuses per intentar que tenen algunes coincidències que els porta a la vora d’una decisió important que els canviaria per a la resta de les seves vides.

2MATCH: Dues noies que cauen en la temptació de buscar parella en una aplicació de cites i passen de la il·lusió de la cita a cegues a la decepció del “no feeling” i les diferències humanes. La trobada té un element sorpresa que les obliga a donar-se una segona oportunitat malgrat creure no ser compatibles des del primer moment.

TANTO COMO TU ME QUIERAS: La trobada anual d’una parella que ho va compartir tot, les seves vides durant molts anys i per conseqüències de la destinació ja no estan junts. L’amor infinit en totes les expressions tassetes i no tangibles; la ment, els ossos, en els somnis de seguir junts però separats.

Casa rural con encanto |

Companyia Krakelé
Del al 9 al 23/12
Dissabtes a les 21.00 hores
Comèdia. 75 minuts. Castellà.
Apta per a tots el públics.

Malgrat la mala relació de les germanes, les dues acudeixen finalment a la crida de la seva mare per animar-la i aconseguir treure-la de la depressió en la qual està sumida. No obstant això, cap d’elles sospita que en realitat Rosita té alguna cosa que comunicar-los que no les deixarà indiferents. Secrets de família, velles picabaralles i episodis del passat serviran per tornar a unir a les tres protagonistes en un cap de setmana absurd en el qual qualsevol cosa pot ocórrer. Casa rural con encanto és una comèdia de l’il·licità Tomás Ferrando que convida a somriure abans situacions adverses de la vida i que reflecteix les manques d’una família adinerada en la qual ningú troba el seu lloc.

El canto del ladrón de poemas y otros |

Mario Moscoso (Argentina)
22/12/2017
Divendres a les 21.00 hores
Unipersonal de poesia. 50 minuts.
Castellà.

Com els vells actors transhumants que de poble en poble anaven explicant històries, així va ser concebut aquest espectacle. D’allí el seu títol; els actors com els lladres prenem històries alienes per fer-les pròpies. Potser l’esperit que més ho defineix són un manat de textos per passar d’una emoció a una altra i anar tocant zones sense el menor esforç psicològic, on cada text o poema crea un propi univers i la totalitat d’ells una pròpia unitat perquè es produeixi un fet teatral, fet carn, aquí i ara i es compleixi amb el que Lope de Vega deia: «Per fer teatre es necessiten tres coses, un tablado, un actor i una passió».