Processons de Setmana Santa 2019 a Barcelona

Fotografia: Germandat i Confraria de la Mare de Déu de les Angustias

Com sempre per aquestes dates de Setmana Santa arriben les processons i els actes religiosos també a la nostra ciutat de Barcelona. Tot seguit fem un repàs dels que s’organitzen aquest 2019.

Germandat i Confraria de la Mare de Déu de les Angustias de Barcelona |

Divendres Sant 19 d’abril de 2019 |

Via Crucis

Aquest any 2019, se celebrarà per segon any, el Via Crucis pels carrers del Barri Gòtic de Barcelona amb la imatge de Jesús Nazareno de Sant Jaume. Com a novetat, el recorregut acabarà en la Basílica de la Mare de Déu de la Mercè i acompanyarà el recorregut la Comunitat Mercedària i la Comunitat Trinitària de Barcelona. Tothom pot participar llegint i portant una espelma que se li lliurarà.

L’horari de sortida serà a les 11.00 hores i l’entrada a les 12.00 hores. 

Recorregut: : C/ Ferran, C/ Avinyó, C/Ample, Plaça de la Mercè.

Fotografia: Germandat i Confraria de la Mare de Déu de les Angustias

Processó de Divendres Sant

Aquest any 2019, a diferència de l’any anterior, es realitzarà la tradicional Processó General de Divendres Sant des de l’Església de Sant Jaume (Ferran,28, Barcelona) fins a la Catedral, passant per la Basílica del Pi. La Germandat i Confraria de la Mare de Déu de les Angustias amb seu en Sant Jaume contínua amb el projecte de recuperació de la processó incorporant el pas de Jesús Nazareno de Sant Jaume i el Crucificat. En aquesta ocasió, la Comunitat Mercedària (Basílica de la Mercè) i la Comunitat Trinitària (Trinitaris de Gràcia) ens acompanyarà en la processó. Així mateix, aquest any, s’incorpora el grup de música Raval’s Band que interpretarà una sèrie de marxes processionals fúnebres. D’aquesta forma es reforça la col·laboració i coneixement mutu entre les associacions del Districte.

Com a curiositats d’aquesta Precessó, cal destacar que és l’únic pas de la província de Barcelona portat a costal, la sortida i l’entrada de les Esglésies es realitzen de genolls perquè no cap per la
porta. La imatge de la Mare de Déu de les Angustias és una talla del segle XVIII. El Crist Crucificado correspon amb l’advocació del Crist de l’Agonia amb gran devoció en la Parròquia de Sant Jaume.

Horaris: Sortida a les 18.00 hores i entrada a les 22.30 hores.

Recorregut d’anada: C/ Ferran, Ramblas, C/Cardenal Casañas, Pl. del Pi, Carrer del Pi, Carrer Boters, Av. De la Catedral, Carrer Bisbe, Carrer Ferran, Sant Jaume.