Presentació de l’obra El Rellotger de Gràcia.

1

Aquest passat dimarts 17 de març s’ha presentat a la Sala d’Actes del districte de Gràcia, l’obra de teatre ‘El Rellotger de Gràcia’. L’acte ha estat presidit per la regidora de Gràcia, Maite Fandos, i han intervingut, Joan Lafarga, autor del llibre «El rellotger de Gràcia», Montserat Millà, en representació de l’entitat impulsora Casal Corpus Grup de Teatre, Jordi Boldú, i Enric Suñol, que ha escrit l’adaptació teatral i director de l’espectacle.

El Rellotger de Gràcia és un  projecte impulsat per Montserrat Milla, i de la versió teatralitzada que ha fet Enric Suñol, basant-se en la novel·la que va escriure Joan Lafarga «El Rellotger de Gràcia» (Editorial Gregal).
L’obra de teatre ens explica la història de la vila de Gràcia, des de dins la mateixa Gràcia, la història comença el 28 de juny del 1850, quan una Reial Ordre de la Reina Isabel II reconeixia la Vila com a municipi independent de Barcelona.

Explicada a través de dues històries paral·leles, l’època de la construcció de la Torre i el seu emblemàtic Rellotge, obre d’Albert Billeter, i l’actual, al voltant de la figura d’Albert Musons, amb personatges reals i d’altres, fruit de la imaginació, ens situen en el passat i el pressent de Gràcia.

Ja fa dies que els actors, figurants i col·laboradors van passant pels assajos d’El Rellotger de Gràcia per a tenir-ho tot preparat per al dia de l’estrena el pròxim 10 d’abril. En aquest projecte s’hi han involucrat gran part de les entitats culturals i socials de Gràcia, i també botigues, associacions de comerciants, administració pública i particulars i mitjans de comunicació.

Si parlem de xifres veurem, que el projecte d’El Rellotger de Gràcia és complex, i trobarem un espai escenogràfic, 29 escenes repartides en dos actes, unes 2 hores i mitja de duració de l’obra, 58 canvis de llum, 36 fragments musicals enregistrats, i 50 actors, 30 figurants i més de 40 col·laboracions d’entitats culturals tan diverses com els castellers, geganters, diables, etc.

L’obra es podrà veure els dies 10,11 i 12 d’abril al teatre de la Sala Montseny, Auditori del Col·legi Sant Josep al Carrer Montseny, 31-39 de Gràcia. Per a la compra d’entrades us podeu dirigir al Centre de Cultura Popular La Violeta, al Carrer Maspons, 6 o també trobareu més informació al seu web oficial www.elrellotgerdegracia.cat.