Pregons de Festes Majors!

teixonerafestes2016Avui divendres tindran lloc els pregons de la Festa Major de La Teixonera, Mas Falcó i Penitents i de la Festa Major de Camp d’en Grassot i Gràcia Nova.

Festa Major La Teixonera, Mas Falcó i Penitents |

La lectura del pregó de La Teixonera, Mas Falcó i Penitents anirà a càrrec del gerent de la Casa Ronald McDonald’s, Pere Casas i es farà a les 17.30 h a la plaça Vall d’Hebron. Pere Casas és fundador de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya i, des del 2002, és responsable de la Casa Ronald McDonald, que acull a famílies amb nens malalts oncològics mentre dura el seu tractament a l’hospital. Aquest acte comptarà amb la participació de la regidora d’Horta-Guinardó, Mercedes Vidal i del Regidor de Gràcia, Eloi Badia.

El barri de La Teixonera està vinculat per tradició i història amb els barris del Districte de Gràcia, Vallcarca i els Penitents. Cap al 1976 el territori d’aquesta barriada es considerava entre el passeig de la Vall d’Hebron, el de la Mare de Déu del Coll i l’avinguda de l’Hospital Militar. D’aquí ve que algunes de les seves entitats funcionin conjuntament amb aquells barris. La major part d’aquest antic territori va pertànyer als salesians de la Granja Vella de Martí-Codolar.

L’Associació de Dones Mas Falcó és una de les entitats organitzadores de la Festa Major de La Teixonera, Mas Falcó i Penitents. 

Programació avui divendres 1 de juliol |

A continuació del pregó de La Teixonera, Mas Falcó i Penitents a la plaça Vall d’Hebron hi haurà espectacle infantil d’animació i escuma (18 h), sopar popular (21.30 h) i ball Nit de Festa Major (23 h) amb l’orquestra Swing Latino. Altres actes del cap de setmana seran la sortida cultural guiada (Els nostres barris: Teixonera i Clota, dissabte a les 11 h), la festa de les aigües i la botifarrada popular al Mercat de la Vall d’Hebron (13 h, dissabte) i el rostit popular (diumenge 3 a les 14 h) i les havaneres i rom cremat (19.45 h). El correfoc començarà a les 21.45 h, començarà al carrer Rosell/Arenys i acabarà a la plaça Vall d’Hebron.

Festa Major de Camp d’en Grassot i Gràcia Nova |

Quant a la Festa Major de Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, el pregó anirà a càrrec del President de l’Associació de Comerciants del carrer Bailèn, Oriol Carrió, de la Pastisseria Carrió i es farà a les 21.30 h, al carrer Grassot, entre Indústria i Còrsega. La lectura del pregó, l’actuació de música tradicional americana, el correfoc amb vàries colles de diables i els sopars de diverses entitats donaran el tret de sortida a un cap de setmana de festes majors a Camp d’en Grassot i Gràcia Nova.

Programació avui divendres 1 de juliol |

Altres activitats d’aquest cap de setmana a la Festa Major de Camp d’en Grassot i Gràcia Nova seran la VII Milla Camp d’en Grassot, que sortirà de Grassot/Indústria (dissabte, a les 9.30 h); el Concurs-exposició de pintura al Passeig Sant Joan, de Sant Antoni Maria i Claret a Roselló (de 17 h a 21 h dissabte i diumenge); la Cercavila de gegants, gegantins i colles de Graells, que ballaran a les estàtues del Passeig Sant Joan (a les 18 h, dissabte) i la Cercavila del carrer Sant Antoni Maria Claret, que es farà a les 10 h. Diumenge destaca la Trobada Castellera Camp d’en Grassot (12 h, al carrer Indústria/Passeig Sant Joan), el Concurs-exposició de pintura i la Gran Traca Fi de Festa al carrer Grassot, a les 22 h. Trobareu tota la programació en aquest enllaç.