PQNO Handmade designs fabricació artesana des de Gràcia

Normalment comprem allò que creiem que ens pot ser útil i a bon preu. Però quantes vegades ens hem preguntat, quin procés ha tingut tot objecte que hem comprat i d’on provenen els seus materials? Avui des del TOT ens endinsem en el taller de la marca artesanal gracienca de complements tèxtils sostenibles per a tota la família PQNO Handmade designs. Hem conversat amb la seva creadora Jéssica i aquí us expliquem els passos a seguir des de l’inici fins al final, moment en què el producte acabat ens arriba a casa.

Avui us expliquem els passos de fabricació d’un producte d’una marca artesana, creada i fabricada des de Gràcia, un exemple més de la creativitat i del bon moment del qual es cou a Gràcia. Primer de tot, cal dir que PQNO té molt clar que cada client és únic, té una personalitat que el diferencia i per tant cada client es mereix el seu propi producte. Això significa que tots els productes fabricats són únics i no n’hi ha dos d’iguals. Pel que fa als materials i teles són comprats als comerços locals i amb la quantitat justa per produir zero residus. Si volem adquirir els seus productes, podrem comprar-los a través del seu web www.pqno.cat i també a la botiga Duldi del Clot així com als diferents markets on té parada pròpia. A més, també podeu seguir els perfils de les diferents xarxes socials a @pqnohandmade.

1- Els Materials |

Primer de tot és necessari saber els materials que utilizarem en el procés creatiu de la peça pensada, en aquest cas un pitet. Es treballa amb teles 100% de cotó i algunes vegades també amb materials com Oeko-Tex i orgàniques, això fa que perdurin més en el temps. L’estampat que tindrà la peça és clau per tenir un disseny atractiu. Normalment es visiten botigues i es fa una ullada als diferents estampats, en aquets cas a PQNO trien els que són vius i colorits, un cop seleccionals els estampats s’ha de pensar com combinar-los i quines possibilitats existeixen.

2- Disseny i patró |

A PQNO tot el procés és artesanal, des de dissenyar el patró, seleccionar teles i comprar-les, preparar-les, tallar-les i cosir-les i finalment dedicar-hi temps a la part de comunicació i màrqueting. Ara ja estem preparats per començar! Dissenyar el patró és donar el pas de la idea que es té al cap i passar-la a paper. És una de les parts més creatives del procés, i d’avançar amb la prova-error, i veure si el que s’havia pensat es pot dur a terme. A més en tot aquest procés també intervenen les proves de qualitat del producte.

3- Tallar les teles |

Un cop tenim les peces ja patronades, toca tallar-les. Segons ens comenta la Jéssica, -és una de les feines potser més pesades, i sens dubte la menys creativa i més mecànica, de fet quan em poso a talllar, tallo tot el que puc i així ja ho tinc a punt per cosir. Cosir puc fer-ho cada dia, i tallar un parell de cops per setmana-. Un cop ja tenim totes les peces tallades, seleccionem les que utilitzarem per a la confecció de la peça triada i les altres les guardarem per a altres comandes.

4- Cosir, punt i final |

Cosir, pot semblar avorrit però és quan la peça pren forma, – jo ho faig amb ganes per comprovar el resultat final, quan cusu a mà no em fixo amb el temps ja que és el meu moment de relaxament. Segons l’àvia de la Jéssica, la qualitat de la peça cosida es veu en els acabats. Si es cus a mà i es busca on hi ha l’inici i l’acabat de cosit i no es sap veure, vol dir que esta ben cosida. Si es cus a a màquina el truc és observar si hi ha fils que surten. Un cop acabada la peça ja podem començar la feina de màrqueting, pujar les fotografies i els textos a la pàgina web, perque els clients puguin comprar-ho i la campanya de promoció a les xarxes socials de la marca.