Poliamor: tot el que es mou en termes de poliamor a la ciutat

Si encara no heu sentit parlar de poliamor avui en serà el dia.

És el nou terme de moda per a algunes, una nova forma de concebre l’amor per altres, les relacions del futur, pensen molts. Avui, us volem fer cinc cèntims de què necessiteu saber del poliamor i què podeu trobar a la ciutat sobre aquest tema. Som-hi!

Què és poliamor?

El poliamor és un tipus de relació afectivosexual que considera que una persona pot estimar, desitjar i tenir relacions amb més d’una persona, de forma consensuada. Divergeix d’una relació oberta en tant que en aquesta, els vincles afectius queden limitats a la parella primera i només hi ha relacions sexuals amb terceres persones.

El poliamor pot ser molt divers: pot ser jeràrquic (parelles que es consideren «primeres» i que després tenen altres persones amb les que també tenen una relació, però de forma secundària o terciària)o pot encabir-se dins de l’anarquia relacional (persones que no estableixen graus de relació amb les seves diferents parelles). El poliamor, alhora, no sol ser igualitari: és a dir, les parelles no solen tenir el mateix nombre de relacions o amb la mateixa intensitat alhora.

Com em documento?

Actualment hi ha diversos llibres, influencers i tallers on es parla de poliamor.

Llibres |

Ética Promíscua: es considera la Bíblia del poliamor. Escrit per persones anglosaxones, està traduït al castellà per un dels màxims exponents de les relaciones poliamoroses ètiques, l’influencer creador de la pàgina Golfxs con Principios.

Opening Up:
és el segon llibre més important sobre Poliamor, escrit per la directora X Tristan Taormino. Explica com trobar aquestes relacions i el més important, com mantenir-les.

Influencers |

La Mosca Cojonera: Miguel Vagalume, creador de Golfxs con Principios és un dels més savis sobre poliamor, i el traductor dels principals llibres sobre el tema. Porta des de 2006 creant run-run amb aquest tema.

Hablemos de Poliamor: aquesta valenciana afincada a Barcelona, poliamorosa practicant, va començar fa un temps aquest projecte i és actualment, de les més actives parlant sobre no-monogàmia.

Amor Violeta: ella també realitza tallers de poliamor i relacions ètiques en diversos espais de la ciutat de Barcelona periòdicament.

Tallers: a amantis Gràcia realitzen periòdicament tallers i xerrades gratuïtes al voltant del poliamor, la no-monogàmia i altres qüestions i conflictes al voltant d’aquesta perspectiva amorosa, com és la gelosia o la gestió de les relacions.

Com trobo el poliamor?

Un dels temes que més preocupen a les persones que volen entrar en el poliamor és com trobar persones que acceptin aquest tipus de relació. No existeix actualment cap app, xarxa o espai presencial de trobada dedicat a lligar així però… aneu a les quedades poliamoroses, com Eixams o les OpenCons; o useu la web OkCupid per lligar, que permet establir contacte amb persones poliamoroses.

Serveis per a poliamorosos

Ah! I com que el poliamor comença a estar extés ja hi ha professionals del món de la teràpia especialitzats en no-monogàmia. Aquí hi trobareu una relació!

Estimeu molt!

Per Marta Molas d’amantis Gràcia.