Pep Ràfols «La nostra diferència és conjugar el públic adult amb l’infantil» director del centre de Safa Horta Casal d’Estiu 2019

Un any més arriba el bon temps i amb ell l’inici de les vacances escolars d’estiu i com ja és habitual el Centre Poliesportiu Safa Horta prepara enguany una nova edició del seu Casal d’Estiu. Des del 1999 ofereix pels més petits i joves un munt d’activitats al seu centre ubicat al carrer Torrent de Carmel 1-11, situat al barri d’Horta i a tocar de Gràcia. Les activitats estan pensades per a nens i nenes a partir dels 3 anys i fins a l’adolescència. Aquest any cal destacar els casals de ball, futbol, arts marcials, d’esports col·lectius, esplai infantil, summer camp i aventura. A més també s’incorporarà com a novetat les colònies dins del format del casal d’Aventura.

Fotografia: Casal d’Estiu Safa Horta

El Safa Horta és un centre esportiu ubicat a Horta però molt a prop de Gràcia…
Exactament ens trobem al començament del carrer Llobregòs, molt a prop del Passeig Maragall. El carrer Llobregòs ens porta fins a la part alta de Gràcia, concretament al barri del Coll.

Disposeu d’unes instal·lacions àmplies, piscines climatitzades, zona d’aigües, pista poliesportiva, sala de fitness, sales d’activitats dirigides, solàrium…
Disposem d’una piscina coberta de 25×12,5m i 2 metres de profunditat i una d’aprenentatge de 12,5×7 metres. També tenim una piscina descoberta a la zona del solàrium de 15×3 i una zona d’aigües que inclou 2 sortidors de massatge, un hidromassatge de 7x1m, una sauna seca i una piscina de contrast que la complementa. La pista poliesportiva està adaptada per a la pràctica de tots els esports col·lectius: handbol, futbol, bàsquet, Korfball…. A més a més tenim dues sales de fitness i musculació de 100 m cadascuna.

I també disposeu de sales per a les activitats dirigides?
Sí, dins les nostres instal·lacions tenim 3 sales per a la pràctica d’activitats de diferents intensitats amb monitor adaptades a tots els públics. Dins de la nostra graella d’activitats podem fer des d’una classe d’spin-safa a una de ioga o Chi-kung.

A més un dels serveis que us diferència de la resta de centres esportius, és el vostre Casal d’Estiu?
Sens dubte, poder conjugar el públic adult amb l’infantil, especialment en els períodes de vacances escolars, és un dels nostres trets característics i, potser, és el que ens defineix com una instal·lació global i inclusiva.

Com neix la idea de posar en marxa aquest Casal d’Estiu?
Precisament va néixer fa vint anys per donar resposta a una part dels nostres abonats que necessitaven cobrir un temps de les vacances escolars dels seus fills amb propostes esportives que incloguessin la natació i activitats adreçades a cada franja d’edat dins d’un marc reglat. Poder oferir aquest servei des de les vuit del matí fins a les cinc de la tardava ajudar moltes famílies a poder organitzar millor el temps de vacances dels seus fills.

A qui van dirigides les activitats del casal?
Les nostres activitats van dirigides a tots els nens i nenes del barri a partir de P3 i fins als 14 anys.

Quins són els casals que podem gaudir aquest estiu 2019?
La nostra voluntat és que tots els nens que vinguin puguin triar i provar diferents opcions esportives dins d’un marc comú. Aquest marc inclou la pràctica d’activitats d’aigua (natació, aiguagym, waterpolo) cada dia i aprofitar així les nostres piscines. D’aquesta manera un nen que practica futbol durant el curs pot triar a l’estiu fer un altre tipus de casal com el d’aventura o el de Dance amb la natació inclosa i la diversió garantida. Gairebé poden triar una opció diferent cada estiu que estiguin amb nosaltres.

Tots els nostres casals inclouen la natació dins del seu horari i les activitats específiques de cada casal es fan en l’horari de matí. Aquest estiu els petits de l’esplai infantil treballaran el món dels Dinosaures amb històries i personatges que ens portaran a èpoques ben llunyanes; els més esportistes podran imitar als seus ídols en els casals de futbol, esportiu o arts marcials; qui vulgui jugar i formar-se podrà triar el Summer camp i els més aventurers podran sortir a viure aventures mil a la casa de colònies El Xaloc i fer altres sortides igual d’engrescadores.  I qui vulgui ballar hip hop i altres balls urbans trobarà en el casal Dance totes les modalitats i ritmes.

Fotografia: Casal d’Estiu Safa Horta

Però a banda dels esports també hi ha activitats d’anglès o fins i tot tallers d’arts escèniques i de ball?
Sí, i atenent al nostre caràcter innovador oferim casals amb un esperit més artístic o formatiu com el Summer Camp. Aquest casal també inclou multitud d’activitats esportives i natació on la llengua vehicular és l’anglès.

Com s’organitzen les activitats, per temàtiques, edats?
Els casals estan organitzats per temàtiques i, a partir d’aquesta tria, els grups s’organitzen per edat.

Quines són les dates exactes del període del Casal d’Estiu i el seu funcionament, et pots apuntar per activitats, per dies?
Els nostres casals comencen el dia 25 de juny i acaben el 31 de Juliol. Aquest estiu seran 6 períodes d’inscripció, ja que els nens han d’apuntar-se per setmanes. No contemplem l’opció de triar dies puntuals.

Quins són els horaris de l’edició d’enguany?
El nostre casal obre les portes a les 7.30 hores del matí per qui ho necessiti i tanca a les 17.30 hores. No és obligatori fer tot el dia. Els nens entren a les 9 del matí i poden sortir a les 13.30 hores, o quedar-se a dinar i sortir a les 15. 00 hores o continuar amb nosaltres fins a les cins de la tarda. També volem destacar que el servei de menjador no és un servei de càtering, ja que utilitzem les instal·lacions de l’escola del menjador i disposem de cuina pròpia. Això ens permet tenir una cura extrema del control de dietes i al·lèrgies.

Si voleu gaudir del Casal com ens podem inscriure?
Aquest any podran inscriure’s mitjançant la nostra web, www.poliespoertiusafahorta.com  o presencialment a les nostres oficines al carrer Torrent del Carmel 1-11.
Volem fer menció especial dels nostres descomptes. Gestionar un casal gran com el nostre requereix temps, i per aquest motiu premiem les inscripcions que es fan abans del dia 30 d’abril i la fidelitat dels nens i nenes que han vingut amb nosaltres en l’edició anterior amb descomptes acumulables que poden arribar al 20%. També tenim en compte l’esforç de les famílies que tenen més d’un fill i els germans també tenen descomptes addicionals i acumulables als anteriors.