«Parets amb ànima» el nou projecte social del Grup Atra que podrem veure als carrers de Gràcia

De la mà del Grup ATRA, entitat sense ànim de lucre que ofereix atenció i tractament a persones en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social, amb problemàtiques derivades de les addiccions, la salut mental o el sensellarisme, ens proposa aquest inici del 2021 un nou projecte titulat «Parets amb ànima» que podrem veure pels carrers de Gràcia.

«Parets amb ànima» és un projecte que neix de la necessitat d’explicar històries com a forma de canviar el món. Que creu en l’art com a eina generadora de canvi social i en el seu poder transformador sobre les persones. El programa converteix l’espai públic de Gràcia en un gran llenç urbà per comunicar, educar i sensibilitzar en matèria d’igualtat, inclusió social, feminismes i sostenibilitat, amb la idea de fer visible el que és invisible.

A través de diversos tallers de creació d’art urbà impartits per expertes grafiteres com és el cas de Lily Brick, Núria Toll i Musa, es busca visibilitzar la tasca de les artistes i capacitar un grup de dones en situació de vulnerabilitat social. A més, el programa dissenyarà una ruta que contribuirà a donar a conèixer el patrimoni cultural del barri, mitjançant els murals creats. I, fruit d’un procés participatiu amb la comunitat, es fomentarà un turisme sostenible i de qualitat.

A qui es dirigeixen els tallers |

Aquesta activitat està dirigida a persones majors d’edat amb diagnòstic de trastorn mental i/o conducta addictiva, que mitjançant l’oci creatiu i la formació en art mural aprenen una nova professió que els possibilita obrir portes al món laboral i que els permet derrocar estereotips. El projecte dels tallers «Parets amb ànima» està realitzat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa i amb la col·laboració i l’assessorament de B_Murals, el primer centre especialitzat en art urbà de Barcelona.