Paciència, imaginació i atreviment per a mantenir les persianes obertes, el comerç gracienc digital

Les restriccions inherents a la pandèmia han obligat el teixit comercial i econòmic a repensar la manera de seduir i convèncer potencials clients: sobretot es tractava de veure el got mig ple i concebre el problema com una oportunitat de reinvenció o millora. De bon principi calia quadrar números o contenir pèrdues, és a dir, la mera supervivència, però mentre s’assolia aquest primer i costerut graó era imprescindible assegurar el terreny per a trepitjar fort i anar cap endavant amb una inversió més imaginativa que econòmica. En aquest reportatge us explicarem com diversos comerços graciencs (un dels quals, centenari) s’han sobreposat a les condicions adverses durant la Covid-19, fent balanç dels punts febles, sense esperar ajuts, deixant de banda la zona de confort i el modus operandi habitual i preparant l’horitzó d’una nova realitat que ja és aquí.

1.- Quines mancances tenia el comerç local abans de la pandèmia?
2.- Amb quines necessitats s’ha vist obligat a posar-se al dia?
3.- De quina manera la iniciativa privada ha donat resposta a aquestes necessitats, tenint en compte l’escassedat o inexistència d’ajuts institucionals?
4.- Podeu si us plau explicar-nos la història del vostre projecte?
5.- El comerç de proximitat s’hauria de reinventar quan es torni a la “nova normalitat”? I, si és així, de quina manera?

LOCALBOX / Carolina Isorna

1.- Poca visibilitat a internet, adaptació als canvis de costums en referència al consum, la competència difícil amb les multinacionals, gegants d’Internet i globalització, a conseqüència de les despeses obligatòries, com ara impostos, lloguers, subministres, el marge de benefici, la mancança de comunicació entre les botigues i l’horari.

2.- El web, correu electrònic, botiga online, RRSS i, d’altra banda, l’horari, el repartiment a domicili i l’atenció virtual al client.

3.- Nosaltres som una iniciativa privada que hem volgut solucionar algunes de les mancances que hem vist al comerç local. El nostre projecte es diu Localbox i dona més visibilitat a les petites botigues o autònoms, les quals no poden assolir una campanya de màrqueting degut a l’elevat import de les mateixes. Per tant, d’aquest projecte esdevé una comunitat per unir esforços i poder rebaixar costos en moltes de les accions que son necessàries per el petit comerç. Defensem la inclusió de tots els petits comerciants per tal d’enfortir les relacions entre les botigues locals i crear-ne una comunitat.
Afavorim, també, la relació amb els consumidors del barri, creant i fidelitzant nous clients que abans no eren consumidors, ja que obliga a que l’import regalat sigui utilitzat al petit comerç de barri. La nostra filosofia és la de cuidar la nostra comunitat i les persones que la formen, pensem que afavorim una cura del medi ambient i del nostre entorn; si consumim més localment, per tal d’ evitar envoltoris innecessaris i logística o transport contaminant.

4.- Neix des d’una necessitat personal, en el meu cas, a l’hora de fer regals a algú especial com és la meva mare i que, com totes les mares, té de tot. Quan necessita alguna cosa s’ho compra ella mateixa i encertar-li un regal no ha estat mai possible, ja que sempre acaba canviant-lo. Al final, sempre escollíem regalar-li alguna cosa d’algun gran magatzem on ella pogués triar de tot o recórrer al típic val-regal. Això tampoc era una solució, ja que és usuària de les petites botigues. Així doncs, necessitava tenir una targeta regal amb una presentació cuidada, que la distingís del típic val i que inclogués una gran varietat de productes per escollir quan volgués, però a les petites botigues del barri. En èpoques com per exemple la de Nadal, també és habitual haver de comprar molts regals i sempre hi ha moltes indecisions. D’aquesta manera, per no caure altre cop amb l’smartbox, que rarament es fa servir, aquesta targeta em va semblar que també cobria aquesta necessitat, resultant un regal altament útil i ecofriendly. Sumant a tot això, el benefici que dona que la despesa acabi a les nostres botigues que tributen i mantenen el teixit econòmic del nostre barri, donant llum als nostres carrers, seguretat a les vies, atenció personalitzada i productes exclusius.

5.- El comerç local, que ha quedat una mica abandonat per les institucions, hauria de crear realment una comunitat funcional i útil, eliminant les barreres que impedeixen que el comerç local sigui un comerç gran. Tanmateix, crear un gran teixit comercial local també és positiu per al medi ambient, ja que evita un packaging innecessari i una contaminació ambiental, derivada de la logística massiva de productes adquiribles al nostre barri. Aquesta ha de ser també una raó explícita a fomentar per part de les nostres botigues i consumidors. L’atenció telemàtica i presència a les xarxes socials serà imprescindible en els nous temps, i aquesta ha de ser una tasca prioritària: intentar transmetre tot el valor de les nostres botigues i la seva atenció a Internet.

A GRÀCIA HO TROBES / Sílvia Barrufet

1.- Principalment la digitalització a tots nivells. Hi ha moltíssims comerços que no tenen web i que no tenen xarxes o no les actualitzen, per tant la seva presència en el món digital és molt reduïda i la seva capacitat de vendre online pràcticament inexistent.

2.- En tot el que he exposat anteriorment i també en la flexibilitat horària, en les mesures de seguretat i de control d’aforament.

3.- Bé, nosaltres hem creat la plataforma col·laborativa A Gràcia ho trobes www.agraciahotrobes.cat i el Marketplace de Gràcia www.graciamarketplace.cat que ajuda el comerç de Gràcia a fer aquest pas al món digital. Hem tingut una molt bona acollida per part del sector perquè les nostres quotes son mínimes i estem donant molts serveis de manera gratuïta o a baix cost, a banda del suport emocional que ens estem donant entre tots i totes, i que fa que els comerços se sentin acompanyats, escoltats i recolzats.

4.- Durant el primer confinament vaig tenir una mena d’experiència sensorial que em va colpir profundament, imagino que com a molts i moltes de vosaltres. Jo sóc de La Vila, tota la vida he viscut i he fet vida aquí, sóc una enamorada del meu barri, compro aquí, treballo aquí, he anat a escoles d’aquí, m’he casat aquí… Sóc d’aquelles persones que presumeixen quan diuen d’on són, i se m’escapa un somriure quan l’altre em diu “quina sort!”. Aquells dies van ser tristos, el barri estava en silenci, un silenci estrany. Els carrers buits, les botigues tancades… I a mi se’m va trencar un bocí de cor amb tot el que estava passant, i volia fer-hi alguna cosa; això em va impulsar a dissenyar aquest projecte. Al juny vaig contactar amb les associacions de comerços de Gràcia, i el 4 de setembre estrenàvem la web www.agraciahotrobes.cat Som un projecte gestat i dut a terme íntegrament a Gràcia, que té com a principal objectiu impulsar el comerç de proximitat online i offline, des de la perspectiva tant del comerciant com del comprador. Posa les eines necessàries a l’abast de tots els comerços, sigui quina sigui la seva realitat digital, i ofereix a l’usuari una experiència enriquidora, que alhora enforteix els llaços entre veïns i veïnes i el seu comerç de proximitat.

Després de moltes hores de feina, hem aconseguit el recolzament de les principals associacions de comerços del districte: Gran de Gràcia, Travessera de Dalt, Nova Torrijos de Baix, Vallcarca, Coll Amunt, Travessera de Gràcia Centre i Nova Travessera, així com de l’Ajuntament i diverses entitats. A dia d’avui comptem amb més de 340 comerços adherits que compten amb la seva fitxa de comerç, on el comprador trobarà una col·lecció de fotos, descripció de serveis i productes, horari comercial, dades de contacte, ubicació a Google Maps i enllaços al seu web i xarxes socials. També hem obert el primer Marketplace del districte, on graciencs i gracienques poden fer les seves compres al mateix comerç de barri on compren habitualment.

5.- No sé si “reinventar-se” seria la paraula clau, potser diria adaptar-se a la nova realitat, però no només per la pandèmia, sinó també pels nous hàbits de consum que hi ha des de ja fa un temps. Si bé és cert que les compres presencials han de continuar existint i hem de treballar per tal que això continuï essent així, també s’ha de tenir en compte que les noves generacions tenen una altra forma d’enfocar el dia a dia, més digital, això no s’hauria d’obviar. El teixit comercial és imprescindible, no només pel servei que dona a tots els veïns i veïnes dia rere dia, sinó també per tot allò que implica, com les relacions interpersonals, la seguretat al carrer, la millor il·luminació, l’economia dels nostres barris… Hem de treballar per a enfortir aquest sector econòmic des de tots els prismes, i aquí hi intervenen els comerços, però també i de manera molt especial, els veïns i veïnes de cada barri, districte i ciutat.

GRÀCIA BOTIGUERS / David Roni

1.- La majoria de comerços no s’havien adonat de la importància de la digitalització al comerç de proximitat en tots els àmbits fins que va arribar la pandèmia. Això no vol dir que aquest canvi et solucionarà la marxa al 100% del comerç però sí et dóna l’oportunitat de generar trànsit a les xarxes, obtenir visibilitat i nous possibles clients. També és molt important posar-se a el dia en el que demanen els clients i fer els canvis que necessiti el negoci per competir i ser sostenible.

2.- Sobretot a nivell d’associació hem creat un projecte solidari i sense ànim de lucre, Gràcia Comerç, per iniciar la digitalització del comerç de proximitat i ajudar els comerciants a familiaritzar-se amb les noves tecnologies.

3.- Gens fàcil, el nostre projecte inicial el financem nosaltres mateixos, una vegada en funcionament hem rebut un petit ajut per seguir evolucionant el projecte però el 90% és finançat i creat per nosaltres i no és propietat de cap empresa, és dels comerciants.

4.- Tot va començar durant el confinament, la idea ja la teníem abans però es va accelerar amb l’arribada de la pandèmia. Vam pensar que el comerç de Gràcia necessitava un aparador digital modern on tots poguessin ser-hi presents i generar trànsit en les xarxes així com promocionar el barri, llurs comerços, restaurants i la cultura. Vam tenir l’ajut d’un productor musical de primer com Micky Forteza, guanyador d’un Grammy llatí i productor de tots els discos de Jarabe de Palo, així com músics de primer nivell de Gràcia, artistes, esportistes i periodistes que es van unir a la promoció per ajudar el comerç local.

5.- El comerç de proximitat més que reinventar-se, haurà d’evolucionar amb les noves tecnologies sense perdre la seva essència, tenim el millor barri de Barcelona amb una diversitat de comerços, mercats, serveis i infraestructures impressionants, no ens falta de res: només hem d’aprendre a evolucionar amb el moment, la resta ja ho tenim.