ORPEA RESIDENCIAS celebra el seu IV Torneo de Cocina ORPEA

Fotografia: Orpea Residencias

Orpea Residencias amb un centre residencial a Gràcia, concretament a la Ronda Guinardó 48-50, ha organitzat el «IV Torneo de Cocina ORPEA«, una iniciativa pionera en el sector de l’atenció residencial que pretén visibilitzar la importància de comptar amb una cuina d’excel·lència en els centres de majors. ORPEA Córdoba Sierra ha guanyat aquesta edició amb el plat «Presa a l’aroma de tardor», un plat que conté llom de porc ibèric en tataki amb cruixent de castanyes, acompanyat de bolets i crema de carabassa. Una mescla de sabors i textures perfectament harmonitzada que ha entusiasmat el jurat. ORPEA Benalmàdena i ORPEA El Campello (Alacant) han quedat en segona i tercera posició.

El xef amb cinc Estrelles Michelín Eneko Atxa, que ha format part del jurat, ha explicat que resulta gratificant observar il·lusió, passió, gent compromesa i amb ganes d’innovar en el camp de la cuina. I que aquest esdeveniment més que una competició és una «cooperació» perquè «els cuiners d’ORPEA comparteixen diferents maneres de treballar amb un mateix producte (en aquesta edició, el porc ibèric), intercanvien coneixement i creen noves receptes a partir de l’après«, ha subratllat.

Eneko Atxa també ha reivindicat la cuina de les residències de majors: «Aquesta cuina sembla menys complexa que la que fem en els nostres restaurants. No obstant això, resulta més difícil, perquè malgrat les pròpies limitacions d’alimentació dels residents, o els productes que s’han d’emprar o les tècniques de cuinat, s’ha d’aconseguir un resultat excel·lent i, sobretot, saludable i personalitzat. És molt meritori«. Així mateix, ha recomanat als participants mantenir la il·lusió i la curiositat i continuar formant-se: «El coneixement els aportarà valor per a continuar aprenent, practicant i creixent com a professionals«.

Fotografia: Orpea Residencias

Professionalització i treball en equip |

Amb el Torneig de Cuina ORPEA, la companyia aconsegueix motivar als cuiners de les cinquanta-set residències que té a Espanya i Portugal, però també afavoreix altres valors importants com la professionalització, el treball en equip i l’empatia entre companys. Així ho ha explicat la directora Internacional de Desenvolupament de Recursos Humans de Grup ORPEA, Claudia Campos: «Arribar a la final de la competició és un reconeixement per als cuiners d’ORPEA. També, durant la trobada, els directors dels centres es converteixen en marmitons dels caps de cuina, i estan a les seves ordres per a ajudar-los a elaborar la recepta. Es tracta d’un exercici molt interessant de canvi de rol que afavoreix que es posin en el lloc de l’altre i comprenen millor el dia a dia dels seus companys d’equip«.

Plat guanyador. Fotografia: Orpea Residencias

A més d’Eneko Atxa i Claudia Campos, també han format part del jurat el director d’Operacions d’ORPEA Ibèrica (CO CEO), Manuel Aznar, i el cap d’Estudis Adjunt al Departament de Pràctiques de l’Escola d’Hostaleria, Juan Julián Fernández. Manuel Aznar ha conclòs que a ORPEA són conscients que l’alimentació és un factor fonamental per a aconseguir una millor salut i benestar de les persones majors. Per això, «atorguem gran importància a la cuina i les receptes que elaboren els nostres cuiners, sobre la base de les necessitats i preferències dels residents«. També va posar l’accent en la rellevància de la presentació dels aliments, «és clau per a aconseguir que els majors mantinguin l’apetit i el gust pel menjar«. En aquest sentit, «la creativitat és un dels principals valors que han de desenvolupar els nostres cuiners«.