Ordres de cessament per a 256 habitatges d’ús turístic il·legals a Barcelona.

cincdoros

Un total de 256 habitatges d’ús turístic (HUT) il·legals localitazats a Barcelona, rebran ordres de cessament i sancions de 30.000 euros gràcies a la posada en marxa del pla de xoc, que prioritza la defensa del dret a l’habitatge i de les normes de convivència.

El nou equip de visualitzadors ha detectat 234 HUT que operen sense llicència. Tots ells rebran una ordre de cessament de l’activitat i una sanció de 30.000 euros. En les més de cinc-centes visualitzacions a peu de carrer que han efectuat, també han detectat 126 HUT legals que incompleixen l’obligació de publicar el número de llicència i que seran sancionats amb 3.000 euros.

Com a part del pla, s’ha reforçat el cos d’inspectors amb la incorporació de dotze efectius. Durant el juliol, els inspectors han realitzat 512 inspeccions d’habitatges d’ús turístic que han derivat en l’obertura de 184 expedients, 22 ordres de cessament i 102 sancions de 30.000 euros.

D’altra banda, l’Ajuntament ha obert un expedient sancionador de 30.000 euros a les plataformes intermediàries Airbnb i HomeAway. Si segueixen incomplint la prohibició d’anunciar habitatges sense llicència i l’obligació de facilitar-ne les dades a l’Administració, les sancions poden ser de fins a 600.000 euros.

La col·laboració ciutadana, imprescindible |

El nou web municipal on es pot consultar si un habitatge d’ús turístic funciona dins la legalitat ha rebut 375 denúncies. El web està disponible en català, castellà, anglès, francès i alemany, i el cercador permet als turistes comprovar si el pis on s’allotgen és legal o no. En cas que no ho sigui, es pot omplir un formulari per informar de la irregularitat. També es pot fer arribar la informació a través del telèfon gratuït 900 226 266(entre les 8.00 i les 24.00 hores, tots els dies de la setmana).