Opinió | XI Trobada Biennal de Gegants de Gràcia i 25è aniversari dels Gegants Nous.

Per Gegants de Gàcia |

El 2018 és un any molt especial per a les gracienques i els graciencs, i és que els seus Gegants Nous fan 25 anys!!! L’any 1981, el Consell Plenari del Districte de Gràcia va aprovar la convocatòria d’un concurs per a la construcció d’una parella de Gegants de propietat municipal: el Pau i la Llibertat, batejats amb aquests noms pels nens i nenes del Districte l’any 1985. Aquests primers Gegants de Gràcia, actualment desapareguts, donaren pas el 1993 al Pau i la Llibertat que coneixem a dia d’avui, unes figures amb uns acabats més acurats.

L’Associació de Geganters de Gràcia organitza la Trobada Biennal de Gegants cada primer dissabte de maig dels anys parells. El passat 5 de maig vam poder gaudir de 25 colles convidades per a celebrar els 25 anys dels Gegants Nous, que va comptar amb participacions tant importants com la dels Gegants de la Ciutat de Barcelona, que són els seus padrins, o els Gegants Moros i Americanos de Sitges, que assistiren a l’estrena i al bateig del Pau i la Llibertat.

La Trobada Biennal va començar amb les III Matinades de Grallers i Tabalers per anunciar la festa. Com a novetat d’enguany, els músics i la geganta Llibertat es van trobar a la floristeria per poder recollir el ram que lluí. El moment més esperat va arribar a la tarda, que es va iniciar amb la plantada de les colles a dalt del carrer Gran de Gràcia. Aquest any es va batre el rècord del màxim nombre de colles convidades i més figures participants que mai. Seguidament va començar la Cercavila en la qual les figures varen desfilar i ballar pel Carrer Gran avall fins a la Plaça de la Vila, on algunes colles oferiren els seus balls i tot acabà amb els balls dels amfitrions i un de conjunt que omplí la plaça de festa.

Però la celebració del 25è aniversari dels Gegants Nous de Gràcia continua! Durant el mes de juny trobareu una exposició de la Trobada Biennal a la Violeta (inauguració el 2 de juny), continuant amb la Festa Major i un any carregat de sorpreses! Seguiu-los a les xarxes socials i al seu portal web!