Noves restriccions per frenar la Covid-19: Bars i restaurants tancats i 30% d’aforament al comerç

Foto: D.R.

Aquest migdia el Govern de la Generalitat ha comunicat les noves restriccions que entraran en vigor a partir d’aquest dijous 15 a la nit i que duraran quinze dies, fins al divendres 30 d’octubre, amb l’objectiu de fer baixa el ritme de contagis.

Sectors tancats |

Una de les primeres mesures que ha causat gran impacte entre el sector, ha estat el decret de tancament obligatori per a tots els bars i restaurants de Catalunya, però sí que podran cuinar menjar per emportar-se. També hauran de tancar tots els comerços que ofereixin serveis que impliquin contacte físic, com centres d’estètica o centres de massatges, excepte les perruqueries.

També queden suspeses les fires i els congressos i les convencions, les sales de joc, els mercats ambulats, les activitats esportives, parcs d’atraccions i infantils interiors.

Sectors amb limitació d’aforament |

Per altra banda, els comerços podran seguir oberts i oferint els seus serveis amb un màxim del 30% de l’aforament permès segons la seva superfície. I finalment els locals esportius com gimnasos es limitarà al 50% la seva ocupació i sempre que sigui amb cita prèvia. La mateixa opció serà per als equipaments culturals com sales de cinema i teatres que hauran de reduir la seva capacitat d’aforament al 50% i gual que els espais de culte.