Noves propostes en les ordenances fiscals 2017.

eloibadia

La proposta d’ordenances fiscals per al 2017 que ha presentat el Govern municipal no preveu incrementar la pressió fiscal als ciutadans. També preveu noves tarifes per aparcar al carrer per a no residents amb un sistema variable en funció de les emissions del vehicle, les dimensions i els episodis de contaminació.

Volem unes ordenances fiscals progressistes, en què els que més tenen siguin els que més paguen”, ha explicat el regidor de Presidència, Eloi Badia. El projecte manté la congelació de l’IBI per als habitatges de valor cadastral fins a 300.000 euros que ja es va aplicar el 2016. Aquests habitatges constitueixen el 98% del total de la ciutat, i al 2% d’habitatges amb un valor cadastral superior, que equival a prop d’un milió d’euros de valor de mercat, se’ls aplicarà un topall del 8%.

Es preveu mantenir i millorar les bonificacions i exempcions de l’IBI, per als col·lectius de més vulnerabilitat i ampliar-los les subvencions en funció de la renda. També es preveu la millora de les bonificacions d’aquest impost als habitatges amb energia solar, per millorar i afavorir l’autoproducció i l’eficiència dels edificis.

La proposta d’ordenances fiscals per al 2017 aposta per la fiscalitat ambiental i la mobilitat sostenible amb un nou sistema de tarifes d’aparcaments per a les persones no residents a Barcelona. Mentre que la zona verda per a residents es manté igual, la tarifa de la zona blava i la de la zona verda per a no residents deixarà de tenir un valor únic i es compondrà d’un valor fix i un valor variable. Aquest component variable s’establirà segons el tipus de vehicle, el nivell d’emissions i les dimensions. També es tindrà en compte si hi ha episodis de contaminació, que faran que variï el valor de la taxa d’estacionament. Els càlculs de cada vehicle els farà automàticament el parquímetre en funció de la base de dades de la DGT, quan s’hi introdueixi la matrícula.

Finalment, el projecte també inclou la creació d’una nova Zona Bus a la Font Màgica de Montjuïc per regular el trànsit d’autocars turístics en aquesta zona. Aquest espai funcionarà amb una reserva anticipada d’estacionament i s’haurà d’abonar el cost, que serà de 45 euros per franja d’estacionament, en el moment de la reserva. Aquest document servirà de base per iniciar la negociació amb els grups polítics. La voluntat del Govern municipal és portar, si escau, les noves ordenances fiscals a la sessió del Consell Plenari de desembre per a l’aprovació.

Enllaços: