Noves mesures de restricció: Moviment comarcal i nous horaris per a la restauració

Fotografia: David Ramon

Aquesta setmana passada el Govern de la Generalitat va decidir fer algunes modificacions en el pla de mesures aprovat fa uns dies de cara a les festes de Nadal, a causa de la pujada de contagis per la Covid-19. Aquestes noves restriccions entraran en vigor a partir del dilluns 21 de desembre de 2020 i finalitzaran el dilluns 11 de gener de 2021.

Així doncs Catalunya seguirà tancada perimetralment, això vol dir que sense causa major justificada, els ciutadans no podran ni entrar ni sortir del territori. El que si es modifica és el confinament local dels caps de setmana, que passa a ser de dilluns a divendres un confinament comarcal, i que per tant permet els desplaçaments per a tota la comarca. És a dir si fins ara podíem moure’ns per tota Catalunya de dilluns a dijous, i el divendres, dissabte i diumenge havíem de romandre a la nostra localitat, ara només ens podrem moure de dilluns a diumenge per dins de la nostra comarca i no en podrem pas sortir, si no és per motius de feina, d’atenció a familiars o altres causes justificades. El toc de queda, però segueix vigent cada nit des de les 22.00 hores fins a les 06.00 hores de l’endemà.

També ús recordem que en aquest cas la comarca de l’Alt Urgell i l’estat d’Andorra es consideraran una sola comarca i per tant podrà haver-hi mobilitat pels habitants dels dos territoris.

Pel que fa a la restauració hi ha novetats: Els restaurants i bars només podran servir dinars i esmorzars en horari de 07.30 hores i fins a les 09.30 hores. Pel que fa als dinars l’horari serà de 13.00 hores a 15.30 hores. Els comerços de menjar per endur-se a casa podran servir els seus productes des de 19.00 hores i fins a les 22.00 hores.

Pel que fa al comerç no hi ha variacions en les normes establertes fins al moment, pel que fa als centres comercials podran obrir, però sempre mantenint un 30% l’ocupació del recinte, però els restaurants i centres esportius que estiguin a dins del recinte no podran obrir i hauran de seguir tancats com fins ara.