Noves mesures COVID-19: Confinament municipal durant la setmana i nous controls als tranports públics

Les noves dades de contagiats per la Covid-19 no són bones, i per aquesta raó el Govern Català posarà en marxa noves restriccions fins a finals de gener de 2020.

A partir de l’endemà de Reis, és a dir el dia 7 de gener de 2020 hi haurà un període de deu dies amb noves restriccions, una d’elles serà el tancament perimetral municipal durat deu dies, és a dir que des del dijous 7 de gener i fins el 17 de gener, no es podrà sortir del municipi on es resideixi. A més Catalunya seguirà tancada perimetralment.

Ara bé quins són els motius pels quals puc sortir de la meva localitat?

El principal és el de despalçar-se per anar al lloc de treball, obligacions legals, anar a l’escola o al centre d’estudis i universitat, o atendre a les persones dependents i vulnerables. El que aquesta vegada no es permet és desplaçar-se a les segones residències.

Les trobades familiars es mantindrà un màxim de 6 persones. El confinament nocturn seguirà igual és a dir en vigor des de 22.00 hores i fins a les 06.00 hores de l’endemà.

Una de les noves mesures adaptades és que a partir del dia 7 els comerços hauran de tancar en cap de setmana, això vol dir que no podran fer activitat comercial el dissabte ni tampoc el diumenge, Així doncs els caps de setmana tancarà tot el comerç excepte l’essencial. Els comerços hauran de tancar a les 21.00 hores i I pel que fa als centres comercials també romandran tancats al públic.

Més controls policials |

Segons els Mossos d’Esquadra en aquests dies s’han planificat més de 200 controls per garantir el compliment del nou confinament local, a més també establiran controls als accessos de serveis de Rodalies de Renfe i dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Els diferents certificats |

En aquesta web la Generalitat ha posat a disposició dels ciutadans els tres tipus de certificats necessaris per als desplaçaments, el del desplaçament nocturn, el d’entrada i sortida de Catalunya, i finalment el d’entrada i sortida del municipi.