Nova sessió sobre els arquetips i arguments universals a l’Escola de pensament del Lliure de Gràcia

L’Escola de Pensament segueix amb les seves sessions, en aquest cas la següent és dimarts 13 d’abril de 2021 a les 18.30 hores al Teatre Lliure de Gràcia. Aquesta és la sisena sessió de la temporada, dedicada a l’anàlisi i a la reflexió de la narrativa contemporània i, més concretament, dels arquetips i arguments que avui són presents al teatre, però també al cinema i a la televisió.

A la sessió d’aquest dimarts 13 d’abril l’Escola comptarà amb dos convidats especialistes en la creació narrativa i el guió: el professor, escriptor i comissari Jordi Balló i, l’escriptor i crític Jorge Carrión. Com és costum, la trobada serà conduïda pel periodista i escriptor Albert Lladó.

La sessió, sota el títol Qui és l’autor de l’escenari del món?, partirà de l’actualitat per endinsar-se en la tradició i comprendre millor el present creatiu. En un món on la creació de contingut s’ha convertit en un culte a l’originalitat permanent, descobrim que molts dels arguments de les sèries o pel·lícules que més impacte produeixen avui en dia dialoguen, en realitat, amb trames que ja van ser exposades des del teatre molts segles abans. Així, la tradició ens convida a actualitzar molts dels anhels i les pors que ja van expressar autors com Shakespeare, i, depenent de com els realitzadors i guionistes contemporanis estableixen aquesta corretja de transmissió, ens trobem amb projectes que, atesa aquesta herència, poden ser més innovadors en la seva producció formal o tecnològica.