Nova normalitat: prohibeixen les reunions socials de més de 10 persones

Fotografia: Generalitat de Catalunya

Aquest migdia Quim Torra ha comparegut per donar a conèixer algunes de les noves mesures que s’implantaran des d’ara mateix, per a fer front a l’expansió de la Covid-19. Pel que fa a en matèria d’ensenyament El President de la Generalitat ha convocat per demà dimarts 25 d’agost un Consell Executiu extraordinari en què es tractarà el pla de retorn a les escoles, que preveu a primària grups de menys de 20 alumnes per classe i fer 500.000 testos a escoles i instituts.

D’aquesta manera es preveu un control més exhaustiu per fer front a l’inici del curs escolar 2020-2021, ja que segons el Departament de Salut en les darreres setmanes, i amb un augment dels contagis, és necessari ser més estricte.

Mesures per prevenir els nous contagis de la Covid 19 |

Les reunions de més de 10 persones quedaran prohibides a tota Catalunya, tant en l’àmbit públic com familiar. Excloent les reunions laborals, ni en el transport públic.
Seguiran les restriccions als comerços d’oci i lleure, els locals d’oci nocturn seguiran tancats i seguirà estant prohibit fumar i veure alcohol al carrer sempre que no hi hagi la distància màxima garantida entre persones.

Segueixen vigents la necessitat de mantenir la distància social, l’ús de mascareta i la higiene de mans.

Les mesures a les escoles |

La ràtio a les escoles a primària serà de menys de 20 alumnes per classe, i a secundària i batxillerat els grups seran també més reduïts; es faran «500.000 tests a escoles i instituts de Catalunya entre el 15 de setembre i el 15 de novembre.
Serà obligatori l’ús de les mascaretes per als alumnes més grans de dotze anys a tot Catalunya, i «en aquelles zones amb un alt índex de contagis l’obligatorietat serà a partir dels sis anys.