Nova normalitat a laFase1 i més flexibilitat per als municipis amb Fase 0

Fotografia: Arxiu TOT GRÀCIA

El ministre de Sanitat, Salvador Illa i el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries Fernando Simón, ha explicat quins són els nous municipis que passen de la Fase 0 a la Fase 1 aquest dilluns 18 de maig de 2020. Pel que fa a la ciutat de Barcelona seguirà encara una setmana més a la Fase 0, tot i que podria que ser el pròxim divendres, quan hi hagi la nova compareixença del Govern Espanyol, es pogués decretar que la ciutat passés a formar part dels territoris sanitaris que formen la Fase 1.

A Catalunya ho faran les zones sanitàries que passen a la zona 1 avui dilluns són: Catalunya Central, Girona, Lleida i l’Alt Penedès i el Garraf.

Més flexibilitat per al comerç |

Tot i que Barcelona segueix en la Fase 1, aquest dilluns 18 de maig compta amb algunes novetats sobre la flexibilització de la fase 0 en diversos àmbits. Així, en les zones que es mantenen en la fase 0, els locals i establiments comercials amb menys de 400 m² podran obrir sense cita prèvia per a l’atenció individual de clients. Els llocs de culte religiós tindran una limitació d’un terç de l’aforament, mentre que en les vetlles la limitació serà de 10 persones. En l’àmbit de l’esport professional i federat es podran realitzar entrenaments individuals, bàsics i mitjans, juntament amb l’obertura de centres d’alt rendiment que hauran d’aplicar mesures de protecció i higiene reforçades.