Nova etapa a L’Orfeó Gracienc de la mà de Pablo Larraz i Laia Santanach

Arxiu: TOT GRÀCIA

A partir del setembre, amb l’inici de la nova temporada 2021-2022 L’Orfeó Gracienc inicia una nova etapa musical i directiva. Després dels 25 anys de al capdavant de la direcció musical, Poire Vallvé ha passat el relleu a un nou equip format per Laia Santanach que assumirà les tasques de direcció artística del centre, mentre que Pablo Larraz, actual director principal de l’Orfeó Català, dirigirà el cor de l’Orfeó Gracienc, acompanyat per Santanach a la sotsdirecció. Aquest canvi d’etapa ve acompanyat per un nou equip al Consell Directiu de l’entitat, amb Joan Bussé a la presidència.

El projecte  de Santanach i Larraz  es basa en quatre pilars: per una banda, en el reconeixement del recorregut històric de l’entitat, fundada l’any 1904. D’altra banda, en el valor humà amb què compta l’Orfeó Gracienc, des de l’equip de persones treballadores fins els i les benefactores. A nivell artístic, el projecte entén la música com a “art escènica que té la missió de nodrir de bellesa la vida de les persones, d’expressar les emocions i passions i afavorir el desenvolupament personal”. Finalment, el projecte del nou equip emmarca l’Orfeó Gracienc dins el seu context social i històric particular i com a agent transformador que treballa per un món millor per a les persones amb qui interactua.

Un altre canvi destacat de la nova etapa és la direcció del Cor Jove, que passa a les mans d’Eloi Fort, músic, pianista, cantant i pedagog musical de formació amb experiència en direcció de cors joves a l’escola de música L’Antàrtida de Sarrià i l’aula de cant modern de l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard de Valls. Fort és també conegut com a tenor del Quartet Mèlt, guanyador de la tercera edició del programa Oh Happy Day de TV3.