Nous cursos dels Tallers Culturals de La Sedeta per aquest curs 2018

Fotografia exterior de La Sedeta

El Camp d’en Grassot, una zona rural plena de masos i rajoleries, era un barri extrem del municipi de Gràcia, en la zona fronterera amb Barcelona que, amb el temps, seria el barri de la Sagrada Família. L’edifici més destacat del barri és l’antiga fàbrica de La Sedeta, creada el 1899 i en funcionament fins el 1975. La Casa Pujol i Casacuberta va ser una de les nombroses fàbriques que es va instal·lar a la zona, fins que l’any 1978 va ser adquirida per l’Ajuntament per a usos públics, com a resultat de la reivindicació que els veïns i veïnes d’aquests dos barris mantingueren amb esforç i convicció durant tres anys.

Actualment, la part del recinte que va ser rehabilitada acull una escola, un institut i l’equipament més destacat, el Centre Cívic La Sedeta, que aplega diferents serveis i entitats: els tallers culturals, l’Associació de Jubilats i Pensionistes La Sedeta, el servei infantil i de petita infància, l’espai de joves, la Coordinadora d’activitats de grups de rock i la pròpia programació cultural del centre. La plaça central, els Jardins de La Sedeta, esdevé un espai de trobada i d’interrelació entre veïns i ciutadans de totes les edats, formant un interessant i enriquidor punt de participació, cohesió social i comunitat.

Una de les principals activitats del Centre Cívic de La Sedeta ubicat a Gràcia són els seus Tallers Culturals una programació àmplia de cursos i tallers que promouen el desenvolupament social i cultural dels habitants de Gràcia i la resta de Barcelona, amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida a través de l’oci actiu, la cultura, la creativitat, la participació i sobretot, el foment de la relació amb els altres. L’oferta dels Tallers Culturals és àmplia, engloba propostes d’humanitats i ciències socials, de gastronomia, de tecnologies que tenim al nostre abast, de salut i benestar, d’idiomes, d’expressió, de moviment i de creativitat; al voltant de cent propostes trimestrals que faciliten l’accés a una gran diversitat de coneixements amb la finalitat de satisfer les teves curiositats i interessos.

Els cursos de La Sedeta d’aquesta tardor 2018 |

Aprofita la tardor i el nou curs per formar-te i endinsar-te en aquella afició o interès que sempre has tingut. Estigues al dia de tot el que passa a la ciutat sobre l’art i la seva història amb el taller “Visita els museus i les exposicions del moment”, troba un espai de reflexió i pensament amb “Àgora: diàlegs filosòfics”, endinsa’t en la història local amb els “Itineraris per la Barcelona Secreta”, comprèn la història del món contemporani de la mà de grans experts i professionals, apropa’t a la literatura amb el “Club de lectura” o gaudeix del món musical amb propostes com “Passió per la clàssica” i “El jazz, la música negra que canvia el món”.

Crea el teu perfum de tardor, “Tècniques mixtes: scrapbooking”, “Marroquineria per a principiants” o “Ceràmica artística i decorativa” són algunes de les novetats que s’han incorporat de cara a la tardor per fomentar la part creativa dels habitant de Gràcia.

No perdis l’oportunitat de posar-te en forma després de l’estiu de manera divertida amb propostes tant diverses i aptes per a tothom com “Dansa irlandesa”, “Ritmes caribenys”, “Danses africanes”, “Dansa polinèsia”, “Line Dance”, “Ritmes flamencs”, “Dancehall”, “Animal Flow o Charleston”, “blues i rock”, entre d’altres.

A La Sedeta trobaràs també un espai per formar-te en aquells aspectes que poden aportar salut i benestar a la teva vida quotidiana. Cursos com “Els aliments que ens curen”, “Cosmètica natural bio”, “Assertivitat i l’art de relacionar-se”, “L’actitud meditativa davant l’estrès i les emocions”, “Mindfulness i intel·ligència emocional”, entre d’altres, t’oferiran eines per baixar el ritme quan sigui necessari i per comprendre’t millor. Explota el teu potencial als fogons amb una selecció de propostes gastronòmiques per a tots els gustos com “Ma parla come mangi!”, un taller d’italià i cuina típica italiana per a una taula rodona, “Cuina creativa vegetariana”, “Arrossos i fideuàs”, “Cuina japonesa”, “Pa i rebosteria sense gluten”, “Receptes Fit” o “La cuina del bolet”, per satisfer totes les curiositats i necessitats. Aquesta tardor fes cultura a Gràcia, t’esperem a La Sedeta.

Consulta tota la programació completa a: www.ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasedeta. Recordeu que les places són limitades i les Inscripcions es poden fer a partir del 3 de setembre al mateix centre de dilluns a divendres de 10 a 13h i de 17 a 20h Online a la web del Centre Cívic a partir de les 10h. Tallers Culturals Centre Cívic La Sedeta telèfon 93 207 52 20  i correu electrònic: informacio@cursoslasedeta.cat

Text: Neus Fortes