Nous Cursos dels Tallers Culturals de La Sedeta. Mirades de Barcelona

Fotografia: Centre Cívic La Sedeta

Aquesta tardor els Tallers Culturals del Centre Cívic La Sedeta reten un petit homenatge a la ciutat comtal amb una programació dissenyada per donar a conèixer Barcelona a través de diferents mirades i descobrir el millor de casa nostra. Us oferim 8 tallers per gaudir de la ciutat i endinsar-vos en la història musical de Barcelona, estar al corrent del cinema més inèdit, conèixer la millor cartellera de teatre o admirar les obres més reconegudes del panorama artístic.

Pels amants del setè art, us presentem El cinema és un festival! Un cicle de reflexió a través del cinema i els festivals, les plataformes més de moda amb la programació més inèdita. Nou sessions formades per sortides als millors festivals de la tardor. Ens endinsarem en el cinema fantàstic del Festival de Sitges, veurem curtmetratges al Filmets de Badalona, reflexionarem sobre els documentals musicals a l’In-Edit i analitzarem les pel·lícules més independents a L’Alternativa.

Si el que us agrada és la literatura, no perdeu l’oportunitat i inscriviu-vos al taller Barcelona narrada: de la nostàlgia a la marca. Farem un viatge per la ciutat explicat per escriptors i escriptores des dels anys 80 fins a l’actualitat. Un imaginari sobre Barcelona que es dirimeix entre els relats que apel·len a la nostàlgia per la ciutat que ja no existeix i els que parlen desde la ciutat turística. Es llegiran obres d’Eduardo Mendoza, Marina Garcés, Enrique Vila-Matas, Javier Pérez Andújar i molts més.

Els melòmans també esteu de sort! Si sou aficionats a la música, us animem a descobrir les Rutes musicals: Musican’t Barcelona on esbrinarem com va sonar Barcelona al llarg de la història i quins espais van ser els protagonistes de les melodies més importants de cada època a la ciutat. Sis rutes que ens transportaran des de l’Edat Mitjana fins als nostres dies. I si no us voleu perdre la millor música en directe que es pot escoltar a Barcelona, doneu una ullada a Gaudeix del jazz en viu!, un taller pensat per aquells que voleu estar al dia dels millors concerts i jam sessions de la ciutat.

Si el que us emociona és el teatre, esteu d’enhorabona. Al taller d’Anem al teatre anirem a veure les obres més interessants del panorama teatral de la ciutat i les analitzarem des d’un punt de vista crític, tècnic i històric. Una oportunitat per ser espectadors i crítics alhora.

Estigueu atents a les següents propostes si el que realment us apassiona és l’art. Al taller Visita els museus i les exposicions del moment descobrirem les exposicions més representatives de la temporada de tardor dels museus, galeries i sales d’art de Barcelona. I si voleu aprofundir encara més, al taller Entenem l’art contemporani observarem què ha passat des de finals del segle XX fins a l’actualitat en la història de l’art i analitzarem com interactuen els artistes amb temàtiques actuals com el medi ambient, la política, la ciència i la globalització.

Us quedeu observant la lluna i les estrelles quan arriba la nit? Al taller Observem el cel: els secrets de l’univers farem un viatge als misteris de l’univers, aprendrem a orientar-nos observant el cel i aprofundirem en les constel·lacions i la seva història. Per acabar, realitzarem una observació nocturna amb telescopis per contemplar el cel de Barcelona des de Collserola.

Un recull d’interessants propostes per fer de la cultura un espai per a tothom on aprendre i gaudir alhora. Aquesta tardor, t’esperem a La Sedeta.

Més informacio i inscripcions |

Consulta tota la programació completa a: http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasedeta

Places limitades Inscripcions a partir del 2 de setembre Al centre de dilluns a divendres de 10 a 13h i de 17 a 20h Online al web del Centre Cívic La Sedeta a partir de les 10h
Tallers Culturals Centre Cívic La Sedeta | 93 207 52 20 | informacio@cursoslasedeta.cat

Text: Nadia Velilla i Raquel Sans