Nou servei de bus llançadora entre l’Hospital del Mar i l’Hospital de l’Esperança.

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en funcionament el 9 de gener un nou servei de bus llançadora gratuït que unirà l’Hospital del Mar i l’Hospital de l’Esperança, en un trajecte de 45 minuts. La mesura és una proposta veïnal impulsada per entitats de la Barceloneta, amb el suport de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), que ERC va presentar com a proposició en el Consell Plenari del districte de Ciutat Vella.

El Govern municipal ha pres la decisió d’impulsar aquesta mesura, a instància del veïnat, per minimitzar les dificultats de desplaçament dels pacients de Ciutat Vella i de Sant Martí, que s’han de traslladar fins als consultoris de l’Esperança per ser atesos en determinades especialitats. Es tracta d’un servei temporal que funcionarà fins al 8 de març del 2017, de dilluns a divendres.

Una part important dels pacients que s’han de desplaçar entre tots dos hospitals són d’edat avançada o tenen problemes de mobilitat. Per això l’Ajuntament ha decidit posar en funcionament aquest servei durant un període de prova, a fi d’analitzar-ne l’impacte i l’ús i valorar-ne la continuïtat fins que acabin les obres d’adequació de la rehabilitació del Centre Fòrum i d’ampliació de l’Hospital del Mar.

Per poder accedir al bus i fer el desplaçament de manera gratuïta, serà obligatori presentar el recordatori de la visita; podran fer ús del servei el pacient citat i un acompanyant. El nou bus llançadora tindrà quatre parades: Hospital del Mar (davant el CAP Barceloneta), Diagonal – Selva de Mar (parada TMB 1891), Diagonal – Roc Boronat (parada TMB 1880) i l’Hospital de l’Esperança. La primera sortida des de l’Hospital del Mar serà a les 8.00 hores i l’última tornada des de l’Hospital de l’Esperança serà a les 15.30 hores.