Nou cicle de conferències per majors de 55 anys.

xerrades

Aquest mes de novembre des del districte de Gràcia s’ha organitzat un cicle de conferències que s’adreça a persones de més de 55 anys per donar a conèixer les aules d’extensió universitària i impulsar-ne la creació a Gràcia. El cicle comprèn 3 conferències que tindran lloc a la Biblioteca Jaume Fuster (Pça. Lesseps, 20-22).

Les conferències |

Divendres 18 novembre a les 10.00 h
Més enllà de Mar i cel: pirates i corsaris a les costes catalanes.
Coneixerem el fenomen dels pirates i els corsaris a la mediterrània a través de l’obra de teatre d’Àngel Guimerà: Mar i cel, amb els amors de Saïd, un capità corsari amb Blanca, la presonera cristiana.
A càrrec d’Àngel Casas, professor d’Història Moderna de Catalunya (UB).

Divendres 25 novembre a les 10.00 h
Enric Granados, el poeta del piano.
Enguany fa cent-cinquanta anys que va néixer Enric Granados, il·lustre pianista i compositor lleidatà. Aquest aniversari ens permetrà recordar la seva personalitat, la trajectòria, les circumstàncies de la seva tràgica mort i, sobretot, escoltar les seves obres emblemàtiques, joies del pianisme romàntic.

A càrrec de Xavier Chavarria, musicòleg i crític musical.

Divendres 2 de desembre a les 10.00 h
La Barcelona de Ramon Casas.
En el marc de la commemoració de l’Any Ramon Casas, és una bona ocasió per parlar de la visió que tenia l’artista sobre la ciutat. Una visió diversa que va des dels esdeveniments públics fins la vida privada, els espectacles, els cartells… i els 4Gats.

A càrrec de Vinyet Panyella, comissària de l’Any Ramon Casas.