Nou camí escolar a la Vila de Gràcia.

Camí Escolar,Cami escolar nou petit cuadrat espai amic és una iniciativa municipal conjunta amb les AMPES de les escoles  per millorar la mobilitat i la convivència als entorns escolars. Mitjançant un conjunt d’actuacions tècniques, pedagògiques i comunitàries es promou la mobilitat sostenible i es posen condicions perquè els infants, a partir de certa edat, puguin anar a l’escola sense l’acompanyament d’un adult.

En aquests darrers anys s’ha treballat per a la promoció dels camins escolars del districte. Concretament entre el 2013 i el 2015 alguns dels projectes ja s’han posat en marxa i en d’altres encara s’està treballant:

  • Camí escolar de les escoles Montseny i Farigola, inaugurat el 2013.
  • Camí escolar dels Jesuïtes Gràcia Kostka, posat en marxa l’any 2013, tot i que es continua treballant per una ampliació d’aquest camí escolar que incorpori el Cormar.
  • El projecte del pedibus del camí escolar de l’escola Turó del Cargol. Aquesta iniciativa es va inaugurar el curs 2013-2014.
  • S’han realitzat les actuacions per a la millora de la seguretat i de la mobilitat a l’entorn de les escoles Jujol, Patronat Domènech i l’institut Vila de Gràcia, amb els canvis de sentit dels carrers Riera de Sant Miquel i del carrer Goya, afavorint d’aquesta manera camins amics.
  • Actualment es treballa amb les escoles Mare de Déu del Coll, Virolai i l’escola bressol Gat Negre, l’associació de veïns i veïnes i els tècnics del districte en l’estudi d’actuacions d’elements d’entorn segur per a les escoles esmentades.

A profitant que s’inaugura el camí escolar de Gràcia una cercavil·la que s’iniciarà des de les tres escoles Escola Patufet, Escola Reina Violant i Col·legi Sant Josep  Tot plegat començarà el proper 20 de març a les 10 hores, amb aquesta cercavil·la fins arribar a la Plaça de la Virreina a les 10.45 on hi haurà diversos parlaments. A les 11, espectacle amb el grup Xip-Xap i a les 11.45 tornada als centres d’ensenyament.