Noms i premis del tots els carrers guarnits a la Festa Major 0’15.

Providència les 4 estacions de Vivaldi. Foto David Ramon.

 

Aquest illuns 17 d’agost a la Pl. del Sol es varen entregar els premis del Concurs de places i carrers guarnits de la Festa Major 2015. Com cada any va ser un acte ple d’emoció on es reconeix la feina, l’esforç i la de il·lusió de tots els veïns i veïnes que han participat guarnint el seu carrer.

A continuació recollim els guardons d’enguany i felicitem a tots els graciencs i gracienques per aquestes veritables obres d’art efímer que ens fan somniar amb països llunyans, terres imaginaries, altres temps… i, sobretot fan que entre tots podem gaudir de la nostra festa.

CONCURS DE PLACES I CARRERS GUARNITS DE FESTA MAJOR 2015.

PRIMER PREMI D’HONOR: CARRER VERDI. Tram: Robí – Providència

Japó tradicional és un guarniment que trasllada al visitant a la cultura tradicional japonesa, amb elements i ambients típics d’aquest país, el túnel de les glicines, el camí del bambú, l’estela del drac, els diferents torii o les geishes entre altres peces que donen forma al carrer. 

SEGON PREMI D’HONOR: CARRER FRATERNITAT DE BAIX. TRAM: Tordera – Josep Torres

Wiguonia és un guarniment que ens apropa als wiguanos, una tribu que viu a terres llunyanes i verges, en un poblat desconegut de cases penjants, ple de plantes i fl ors carnívores, que s’alimenten de mosques i estan cuidades per aquests éssers encara desconeguts.

Carrer Fraternitat baix de tot. Fotografia: David Ramon.

TERCER PREMI D’HONOR: TRAVESSIA DE SANT ANTONI. Tram: Montseny – Astúries

La rue de Saint Antoine és un guarniment ambientat en el París de començament del segle XX, amb el Moulin Rouge, diferents comerços, jardins, una estació de metro modernista i una reproducció de la torre Eiffel de catorze metres en homenatge als veïns que la van fer l’any 1956.

QUART PREMI: CARRER PROGRÉS. Tram: Tordera – Llibertat

Pandora a Progrés de nou els festers d’aquest carrer tornen a apostar per un guarniment amb un rerefons cinèfi l, en aquesta ocasió la pel·lícula triada ha estat Avatar centrant-se en el planeta Pandora i els seus recursos davant el model esgotat del planeta Terra.

CINQUÈ PREMI: CARRER MOZART. Tram: Goya – Jesús

MozArt Museum és un guarniment que apropa al visitant a un museu d’art contemporani, amb peces artístiques de diferents èpoques en el qual, mentre avança entre les diferents obres d’art aquestes van prenent cos fi ns a arribar a la sobresaturació de l’art que acaba en un jardí vertical.

SISÈ PREMI: CARRER JOAN BLANQUES DE BAIX DEL TOT. Tram: Travessera de Gràcia – Ramón y Cajal

Aterrant a Gràcia amb una pista al bell mig de carrer convertit en aeroport. On el visitant pot veure la replica de la torre de control de Barcelona i una diversitat d’avions en perspectiva des del més petit fi ns a un de nou metres, amb altres elements de paisatge i propis d’una terminal.

Joan Blanques abaix de tot Aeroport
Joan Blanques Abaix del tot Aeroport. Fotografia: David Ramon.

SETÈ PREMI: CARRER JOAN BLANQUES DE BAIX. Tram: Sant Lluís – Encarnació

Parc d’atraccions Joan Blanques o la muntanya russa que travessa tot el carrer. Una nova proposta de guarniment on el visitant podrà fer el seguiment d’aquesta atracció en mig de paradetes de crispetes, gelats, pomes ensucrades, frankfurts, entre altres que s’entrellacen i donen forma al sostre.

Parc d’atraccions Joan Blanques. Fotografia: David Ramon.
Parc d’atraccions Joan Blanques. Fotografia: David Ramon.

VUITÈ PREMI: CARRER PUIGMARTÍ. Tram: Torrijos – Milà i Fontanals

Puigcamelot cor de Gràcia és un guarniment medieval amb molta similitud a unes conegudes fi gures articulades, amb el seu castell i les seves torres de deu metres, el Rei i la Reina, els vigies, un combat d’espases, entre altres elements embolcallats amb banderes d’armes, torxes i escuts diversos.

Carrer Puigmarti. Fotografia David Ramon.

NOVÈ PREMI: CARRER PERLA. Tram: Torrent de l’Olla – Verdi

Perla Mutant és un viatge per una central nuclear abandonada on hi ha hagut una fuita radioactiva que amenaça a contagiar al visitant amb virus fl uorescents i gotes d’àcid tóxic. On també trobarà un laboratori steampunk on s’hi han fet tota mena d’experiments genétics.

DESÈ PREMI: CARRER LLIBERTAT. Tram: Torrent de l’Olla – Fraternitat

Zoo en Llibertat és una fugida dels animals d’un parc zoològic encapçalada pels monos, que obren les portes de les altres gàbies i empenyen a la resta d’animals a fugir de la instal·lació. Una història que comença amb un mico enganxant la paraula “en” a Zoo Llibertat.

ONZÈ PREMI: CARRER PROVIDÈNCIA. Tram: Salinas – Massens

Les quatre estacions de Providència és un guarniment inspirat en la coneguda peça “Les quatre estacions” de Vivaldi, en una adaptació lliure en la qual el visitant farà un recorregut a través de diferents elements relacionats amb la primavera, l’estiu, la tardor, l’hivern i fi ns hi tot el d’una orquestra.

Providència les 4 estacions de Vivaldi: Fotografia David Ramon.

DOTZÈ PREMI: CARRER TORDERA. Tram: Progrés – Fraternitat

Panotxes és un guarniment que recrea un camp de blat de moro, en el que no hi falta la típica granja americana de fusta i amb més de dos centes cinquanta plantes gegants de panotxes, formades per entre 8 i 9 peces cadascuna la mitat de les quals amb llum al seu interior.

TRETZÈ PREMI: PLAÇA DE LA VILA. 

Quinze són 15 és un guarniment d’aniversari, una gran festa dels 15 anys de Festa Major a la plaça de la Vila, on hi ha una representació de tots els guarnits que s’han construït en aquest temps i que es mostren a través de diferents pastissos, mones de pasqua o gelats.

 CATORZÈ PREMI: CARRER CIUDAD REAL. Tram: Ramón y Cajal – Terol

En construcció és una metàfora de com construir una nova societat, a partir dels maons, la mà d’obra i els llibres, integrats en diferents parts del guarniment com: el “dinar en els gratacels de Nova York” barrejant homes i dones o l’estatua de la república en construcció.

QUINZÈ PREMI: CARRER BERGA. Tram: Sant Marc – Plaça de la Llibertat

Circus Berga és una proposta d’un circ a l’antiga, sense animals, ple de varietats com: la dona barbuda, la vident, el forçut, l’home bala, els trapezistes, la llançadora de punyals o els malabaristes, amb els miralls màgics, el circ de les puces o el cotxe de bombers.

SETZÈ PREMI: PL. ROVIRA I TRIAS

MACRO Museu d’Art Contemporani Rovira és un guarniment que aplega elements inspirats en diferents obres d’art del segle XX d’autors com: René Magritte, Andy Warhol, Alexander Calder, Salvador Dalí, Antoni Tàpies, Louise Bourgeois, Piet Mondrian o Edvard Munch.

DISSETÈ PREMI: CARRER LUIS ANTÚNEZ –  PL. ST. MIQUEL. Tram: Luis Antúnez, Vic – Gran de Gràcia

Yabba dabba duu és un guarniment que gira al voltant dels diferents invents inversemblants que ens presenta la sèrie “The Flintstones” Els Picapedra, com: el dinogrua, el troncmòbil, la bicicleta, el talla gespa, la màquina d’escriure, el semàfor, la “bolera” entre altres elements.

DIVUITÈ PREMI: CARRER PERILL. Tram: Venus – Lluís Vives

El passatge del Perill és un guarniment que agafa el perill com a temàtica i transporta al visitant a una situació gairebé apocalíptica amb cintes i senyals de risc. Amb bidons de radioactivitat i fruites verdoses que es complementa amb animals mutants i treballadors gegants.

PREMIS ESPECIALS

  • PREMI A LA REUTILITZACIÓ: Carrer Mozart
  • PREMI A LA MILLOR ENTRADA O MOTIU CENTRAL: Carrer Progrés
  • PREMI AL MILLOR SOSTRE I LATERALS: Carrer Fraternitat
  • PREMI A LA MILLOR IL·LUMINACIÓ: Carrer Verdi
  • PREMI AL DETALL ARTÍSTIC: Travesía de Sant Antoni
  • PREMI DOLÇA FESTA: Carrer Joan Blanques de Baix

CONCURS PORTADES DE PROGRAMA

  • PRIMER PREMI: Carrer Berga
  • SEGON PREMI: Carrer Mozart
  • TERCER PREMI: Pl. Rovira i Trias.