Noms dels premiats en els Premis Vila de Gràcia 2019

Fotografia: D.R.

El passat any 2020, no es va poder dur a terme els Premis Vila de Gràcia, a causa de la situació viscuda per la panèmia sanitària provocada per la Covi-19, fet que va provocar que quedèsin suspesos. Per aquesta raó aquets proper 23 de març de 2021, s’otorgen els Premis Vila de Gràcia de l’any 2019. Serà en un acte amb aforament límitat a la seu del Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia. Així doncs tot que l’acte serà limitat a un aforament i seguint les mesures de segureat senitàries, l’acte es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube del mateix Tradicionàrius.

Tot seguit us deixem els noms dels premiats i la categoria corresponent |

1 – Premi d’Honor de Gràcia a títol individual, a Jose Maria Raya, director de serveis a les Persones i al Territori entre els anys 1993 i 2019.
2 – Premi d’Honor de Gràcia a títol col·lectiu, per al Centre Moral i Instructiu pel seu 150 aniversari.
3 – Premi a la millor acció en defensa de la sostenibilitat i el medi ambient, per a les entitats ACIDH i ATRA, per la tasca en la getsió de l’hort urbà de La Fontana.
4 – Premi a la millor iniciativa pedagògica i d’educació reglada i no reglada, per a Àlex Vidal, del Club de Lectura de gènere fantàstic i ciència ficció.
5 – Premi a la millor tasca o acció en defensa dels valors cívics, per a les AFAS, que des de les comissions de feminisme treballen la incorporació dels valors d’igualtat i perspectiva de gènere a les escoles.
6 – Premi a un establiment o projecte comercial,  a l’Associació de Comerciants Coll Amunt, per a la dinamització comunitària i participació social.
7 – Premi a la millor iniciativa o acció en defensa de les llibertats nacionals de Catalunya o a la divulgació o promoció de la llengua catalana, al projecte «Mujeres migrantes» d’aprenentatge en català.
8 – Premi a la millor tasca de recerca o divulgació històrica en defensa de la recuperació de la memòria col·lectiva dels territoris que componen l’actual districte de Gràcia, a Sonsoles Santís, per la seva coordinació i direcció en la recreació de la Revolta de les Quintes de 1870 i la coordinació i impuls del llibre ‘Contem la Revolta’.
9 – Premi a la millor actuació comunicativa o de difusió de l’actualitat dels territoris que componen l’actual districte de Gràcia per al programa «Gracienques», «Comunicadores de Gràcia» i «Comunicadores del Coll» de la emissora Ràdio Gràcia.