Iniciar-se a les cordes (a Gràcia).

El fenòmen del shibari, l’art de lligar-se, un art japonès, s’està extenent com la pólvora en els entorns més moderns interessats en la sexualitat, l’estètica i el BDSM. A grans trets, una, que ha fet un curs d’iniciació de només unes poques hores, us pot dir que és una experiència solemne, molt gratificant a realitzar en parella i que també assegura el millor de qualsevol ritual japonès: el gust per les petites coses, per les sensacions, pel tenir cura de tots els sentits. Igual que elaborar i menjar-se un plat de sushi té molt a veure amb el paladar, l’olfacte, la vista… una experiència en shibari és una festa per a tots els sentits.

Com iniciar-se?

Com en tot, podem començar documentant-nos. Jo us recomanaria que comenceu admirant la bellesa del shibari amb fotografies de dos dels grans lligadors i fotògrafs del Japó: Akechi Denki i Araki.

Posterioment, i com en tot, també podeu cercar vídeo-tutorials a internet. N’hi ha que estan força bé, com aquest enllaç que us deixem de l’expert en BDSM Dankho.

Però si voleu entrar en el món del Shibari vivint l’experiència que significa tot l’art del lligam japonès, us diríem: no ho dubteu, assistiu a un taller d’iniciació a les cordes amb algú que us pugui transmetre què es viu, com jugar-hi, que us faci viure el plaer d’aquesta experiència compartida. El 19 de febrer, a amantis Gràcia, vam impartir un d’aquests tallers: un taller introductori de bondage amb cordes, on els participants podien explorar directament les sensacions i l’experiència de la restricció. Durant la trobada es va fer èmfasi en l’aspecte psicològic i emocional del bondage. A través de l’experiència es va crear un espai per esclarir dubtes, així com per trencar prejudicis i mites relacionats amb aquesta pràctica de dominació del BDSM. La mestra del taller fou Maranta Rubiera, que porta més de 5 anys practicant el bondage japonès com a model/sumisa de Shibari, gràcies al que ha estat lligada, suspesa i restringida de moltes maneres imaginables i inimaginables. A l’actualitat, recorrre el món impartint tallers de respiració sensual i altres tècniques relacionades amb el BDSM i el bondage.

Si aquest tipus de taller us interessa, al mes d’abril programrem un altre taller de BDSM i bondage avançat amb Josep Lapidario. Voleu inscriure-us? Escriviu a bcn@amantis.net.

I un cop iniciats…vulgueu o no continuar participant d’aquesta experiència, us recomanem que us adreceu a les Shibari Experiences de Rosas 5, club de BDSM a la zona de Pàdua, molt a prop de Gràcia! Són portes obertes per veure a lligadors, lligades i fotògrafs en acció. S’hi prodiguen en aquestes trobades lligadors de renom a Espanya com l’Alberto No Shibari o en Jordi Lucena.

I un mica més lluny, a l’Eixample baixa, podeu assistir els diumenges també a Lío de Cuerdas, al local La Órbita de Io… Menys famosos i més d’estar per casa.

Trieu el que us faci més ràbia… i que us lliguin a gust!

Per Marta Molas d’amantis Gràcia.