Neix el projecte L’Aula de Tona amb l’ajudat del Centre Artesà Tradicionàrius

Avui de Gràcia viatgem fins a la localitat de Tona a la comarca d’osona on el Centre Artesà Tradicionàrius juntament amb altres entitats com la Colla de Diables de Tona i l’Ajuntament de Tona posaran en marxa el mes vinent de maig L’Aula de Tona, centrada en la música tradicional i popular.

El projecte |

L’Aula de Tona. Música tradicional i popular és un projecte que neix per oferir un espai d’aprenentatge de la música tradicional a través dels instruments que li són propis, donar un servei als ciutadans del territori i la satisfacció a tot un seguit de persones interessades a practicar, aprofundir o simplement conèixer i gaudir de la música tradicional i folk. Segons els responsables «L’Aula de Tona assumeix la responsabilitat de cohesionar la comunitat de música tradicional del territori en tota la pluralitat de manifestacions artístiques de cultura popular i normalitzar i millorar l’aprenentatge d’instruments tradicionals».

El projecte neix de les sinergies entre la Colla de Diables de Tona, l’Ajuntament de Tona i el CAT, Centre Artesà Tradicionàrius. La titularitat de La Colla Diables de Tona com un dels organitzadors reivindicar com una de les agrupacions de cultura popular més arrelades del nostre país pot cohesionar la música i la formació a través dels tallers d’aprenentatge dels instruments populars i impulsar el calendari festiu en totes les seves manifestacions.

Els tallers |

L’activitat pedagògica s’orienta sobretot en la pràctica directa amb l’instrument i s’organitza trimestralment amb 10 sessions col·lectives i de grups reduïts, per tal de compartir el gaudi en la interpretació, posar en comú els coneixements i habilitats, i desenvolupar la capacitat d’ús d’aquestes músiques per les diferents funcions socials que els pertoca: cantar, tocar, ballar, celebrar, fer festa…

Per aquest trimestre, que engegarà el dilluns 3 de maig de 2021, s’oferiran 4 tallers amb un equip de professors i professores que es dediquen a la formació d’instruments de música tradicional en altres centres educatius del territori, els instruments a conèixer són: el violí, la gralla, l’acordió diatònic, i el flabiol i tamborino.

L’Aula de Tona és oberta a tothom interessat en la matèria, sense limitació d’edat ni lloc de residència. Les classes d’aquest trimestre engegaran el dia 3 de maig i s’allargaran fins al 15 de juliol de 2021. El preu dels tallers és de 120 € per trimestre i les inscripcions es poden fer en línia en aquesta web.