Neix el 1er Concurs de Teatre Online Vila de Gràcia per a Companyies Amateurs

Fotografia: Centre Moral

El Centre Moral i Instructiu de Gràcia a causa de la situació de canvi provocada per la crisi de la pandèmia global de la COVID-19 i davant la impossibilitat de dur a terme els projectes habituals, la direcció del Centre, ha redissenyat la seva activitat i presenta el Primer Concurs de Teatre On-Line per a Companyies Amateurs de creació i escriptura originals

En la primera edició d’aquest nou concurs hi podran participar tots els grups teatrals en els quals tots els seus components (inclosos llurs directors) siguin exclusivament amateurs. Les persones vinculades al Centre Moral, o socis d’aquesta, no podran prendre part en cap dels muntatges escollits per al present Concurs.

Per inscriure’s cal omplir la butlleta corresponent que s’adjunta i s’ha de lliurar a la secretaria del Comitè organitzador del Concurs de Teatre Català a Gràcia, del Centre, per correu electrònic a
l’adreça elcentre@elcentregracia.cat, on caldrà adjuntar el formulari d’inscripció, el text de l’obra en format Word o bé en PDF, una fitxa tècnica, una sinopsi i fotografies de l’obra. S’acceptaran les sol·licituds fins el dia 28 de febrer de 2021.

Cada grup podrà proposar més d’una obra teatral, si així ho desitja, en llengua catalana; amb una durada mínima de seixanta minuts i màxima de noranta minuts. Les obres han de ser exclusivament originals. El concurs és obert a grups de qualsevol Comunitat Autònoma, sempre que l’obra sigui en llengua catalana.

El Comitè Organitzador visualitzarà tots els muntatges presentats i escollirà les obres que participaran en el Primer Concurs de Teatre On-Line Vila de Gràcia per a Companyies Amateurs. S’escolliran deu obres entre totes les que es presentin. Es tindrà en compte la qualitat literària, la coherència del text, la dicció, la interpretació, el vestuari, l’escenografia… Es comunicarà als grups designats, via correu electrònic, les obres que seran penjades a la xarxa. Així mateix, se’n farà difusió i el públic podrà votar per al Premi a la votació popular.

Pel que fa als premis, n’hi haurà de diverses categories i entre les primeres premiats amb dotació econòmica:

Primer premi de grup a la millor companyia: Diploma i 300€.
Segon premi de grup a la millor companyia: Diploma i 200€.
Tercer premi de grup a la millor companyia: Diploma i 100€.

Premi especial a l’obra de teatre que hagi aplicat la perspectiva de gènere en el seu text: Diploma.
Premi a la votació popular: Diploma.
Premi a la millor direcció: Diploma.
Premi a la millor direcció novell: Diploma.
Premi a la millor actriu principal: Diploma
Premi al millor actor principal: Diploma.
Premi a la millor actriu de repartiment: Diploma.
Premi al millor actor de repartiment: Diploma.