Mulla’t per l’esclerosi múltiple el 10 de juliol.

mullatEl diumenge 10 de juliol és el dia escollit per celebrar la XXIII edició del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, una festa que s’ha convertit ja en la segona trobada solidària més multitudinària de Catalunya.

El Mulla’t va començar a les piscines però en els darrers anys les formes de mullar-se s’han diversificat. Així, enguany a més de participar al Mulla’t des de les més de 600 piscines catalanes que s’adhereixen cada any a la campanya, la Fundació Esclerosi Múltiple també ha organitzat activitats simultànies a través de les quals també es podrà col·laborar en la lluita contra l’esclerosi múltiple.

La cita és el diumenge 10 de juliol a les més de 600 piscines que participen al Mulla’t i des d’on es podrà col·laborar llançant-se a la piscina a les 12 del migdia i comprant els diferents articles del Mulla’t disponibles: samarretes, gorres, bosses de platja, necessers i la tovallola del Mulla’t, que aquest any per primera vegada també es pot adquirir a través de la web: www.elmercatsocial.cat.

Cada any les piscines organitzen més activitats per dinamitzar el Mulla’t, així algunes incorporen inflables o fan activitats com aquagym. Paral·lelament, però, el Mulla’t es trasllada també a d’altres àmbits perquè tothom hi pugui participar d’una manera o una altra. Així, seguint la línia dels anys anteriors, el Mulla’t arriba als supermercats durant tot el mes de juliol amb l’oli OleAurum, elaborat per productors catalans. Per cada ampolla d’oli venuda, Olis de Catalunya cedirà un euro a la Fundació Esclerosi Múltiple sense cost afegit pel consumidor. L’Oli del Mulla’t es pot trobar a supermercats com Condis, Bon Preu-Esclat, Caprabo, Soli Discau, PlusFresc, Carrefour, El Corte Inglés i Valvi.

A més, una de les novetats d’aquests any és la Ruta del Pa amb Tomàquet que es farà coincidint amb el Mulla’t als bars i restaurants associats al Gremi de Restauració de Barcelona. Una part del preu de la ruta es destinarà a la lluita contra l’esclerosi múltiple.

Què és l’esclerosi múltiple |

L’esclerosi múltiple és una malaltia neurològica crònica que afecta el sistema nerviós central (SNC) mitjançant el sistema immunològic. Es tracta de la segona causa de discapacitat neurològica en adults joves (entre 20 i 40 anys d’edat) i afecta de manera predominant el sexe femení. L’EM té múltiples manifestacions, i pot presentar-se de manera diferent a cada persona. A Catalunya, hi ha 7.000 persones afectades d’esclerosi múltiple.

La Fundació Esclerosi Múltiple |

Creada el 1989 a Barcelona com a entitat privada sense afany de lucre, la missió de la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) és millorar la qualitat de vida de les persones amb aquesta malaltia i destinar recursos a la investigació, al benestar físic, psíquic i social dels pacients. La FEM compta amb una xarxa d’hospitals de dia i ofereix serveis de formació i inserció laboral per a persones amb discapacitat física mitjançant el Centre Especial de Treball (FEM-CET).