Mor Víctor Nubla a l’edat de 63 anys

Fotografia: Cedida

Aquest passat 31 de març ha mort Víctor Nubla a l’edat de seixanta-tres anys. Nubla nascut a Barcelona el 1956, va ser músic i escriptor, i sempre va estar present en iniciatives per a potenciar i fer visibles les arts artístiques, bon exemple és el Gràcia Territori Sonor l’associació que ell mateix va fundar el 1996 i que ha organitzat al llarg dels anys nombroses activitats entorn de la música experimental a Barcelona, com per exemple el Festival LEM del qual Nubla n’era director artístic. Sobre la seva producció musical, al llarg de la seva vida va publicar gairebé un centenar de discos tant en solitari com en diverses col·laboracions en projectes musicals.

Com a músic a partir de la dècada dels anys vuitanta del segle passat publica en solitari els seus primers àlbums d’estudi, en total una vintena llarga de títols, però els inicis en el món de la música comencen quan juntament amb Juan Crek, el 1976 fundaren el grup de música industrial barceloní Macromassa, amb el primer treball titulat Darlia Microtónica EP 1976 Umyu. A banda d’aquesta formació també va ser integrant d’altres grups musicals com DEDO i Aixònoéspànic.

Com a escriptor va escriure narrativa, contes, assaig i poesia, i també columnes d’opinió per a la premsa. Nubla va publicar diversos llibres com ara Los Hechos Pérez, juntament amb Juan Crek per Ediciones del Khan l’any 1995, i el 2019 publicava la seva darrera obra literària titulada Metal·lúrgia, i publicada per Males Herbes.