Mor l’humorista i actor gracienc Santi Sans

Avui dimecres 22 de gener de 2020 ha mort a l’edat de 86 anys l’actor i humorista gracienc Santi Sans. Nascut al barri de Gràcia el 1933 Sans va entrar en contacte amb el món de la interpretació de forma amateur fins que el 1956 gràcies a l’obra teatral «Recién casados,no molestar», dirigida per Adolfo Marsillach, va ser el punt d’inflexió per dedicar-se professionalment al món del teatre i posteriorment com a humorista. 

Amb la faceta d’humorista el va fer treballar en diversos teatres de l’avinguda del Paral·lel com al Victòria, el Condal, l’Arnau o a l’Apolo, a partir de la dècada dels anys setanta comença a treballar a Televisió Espanyola a Catalunya i participa en la primera etapa del programa «Un, dos, tres». No serà fins a principis dels vuitanta amb la posada en marxa de TV3 on la seva popularitat puja i ho fa gràcies a les seves actuacions i imitacions a diferents programes primer a «Tres i l’astròleg» i posteriorment l’exitós «Filiprim» presentat per Josep Maria Bachs. Anys més tard també treballaria en els dramàtics de la televisióp catalana en sèries com «Laberint d’ombres».

Pel que fa a en l’àmbit teatral els darrers anys el va portar al Teatre Nacional de Catalunya, i al Teatre Lliure, finalment també va rebre una nominació als premis teatrals Premis Max com a actor secundari a l’obra L’hort dels cirerers.