Miquel Cazaña exposa fins a finals de desembre el Bar Billar HDP de Gràcia

Fotografia: Cedida

Des d’aquest divendres 26 i fins a finals de desembre el Bar Billar HDP de Gràcia acull per quarta vegada una exposició d’olis del pintor Miquel Cazaña. En ella podrem veure escenes impressionistes d’indrets barcelonins, racons tenebrosos i màgics de ciutats com Praga o paisatges de naturalesa de Navarra, la comunitat en la qual l’artista resideix des del 2016. Segons paraules del pintor, aquesta és l’última exposició clarament figurativa: «He madurat la figuració amb els anys i he anat fent experiments perque no m’interessa el realisme fotogràfic, però més enllà d’aquesta exposició els experiments seràn continus, tant en la forma i l’estil com en el fons i els temes, que seràn més onírics i surrealistes».

Aquesta és la quarta vegada que l’autor exposa a la sala d’exposicions de l’HDP, el local de billars gracienc amb trenta-sis anys d’història i més de 300 exposicions a les seves esquenes. Al 2012 hi va presentar Gangsters come from USA, una exposició que rendia homenatge al cine de gangsters d’EEUU, al 2014 Traçant la realitat, amb la qual cel·lebrava 10 anys de carrera artística, i al 2018 Camins, una exposició de temàtica variada i ja amb una forta presència de pintura a l’oli.

Nét de la paisatgista Carme Gandía, en els últims quinze anys el pintor de 41 anys ha exposat individualment en més de 60 espais, molts d’ells a Catalunya, i en els últims anys per bona part del nord d’Espanya i també a Madrid: l’Acadèmia Fundació de Belles Arts de Sabadell (2014), la galeria Art Cuestion d’Ourense (2017), la Fundación Ibercaja Castillo de Montearagón (Osca, 2018), la Sala Barandiarán de Lekeitio (Biscaia, 2018), el Palau Arizkunenea d’Elizondo (Navarra, 2017, 2019), o l’Ateneo de Madrid (2019) són només algunes de les mostres individuals dels últims anys.

Sobre Miquel Cazaña |

Miquel Cazaña va estudiar disseny gràfic a l’Escola Pau Gargallo de Badalona i il·lustració a l’Escola Massana de Barcelona, on es va graduar amb una Matrícula d’Honor amb el projecte en forma de llibre De Barcelona al Món (2007), un quadern de viatge sobre la immigració a Barcelona publicat per Tabelaria Edicions. Col·laborà il·lustrant novel·les i llibres d’educació infantil i juvenil amb editorials com Grupo Editorial Luis Vives o Grupo SM. Com a projecte personal en forma de llibre també va publicar al 2013 MÍRIAM. De somiatruites a rodamón, amb la narradora oral Ruth Rodriguez Queralt.

Com a pintor ha exposat en més de seixanta espais, entre els quals la cadena d’hotels Eurostars, galeries com l’Art Cuestion d’Ourense o la Galeria Fariza de Bilbao, l’Ateneo de Madrid, l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell o la Sala d’Art Buigas de Cerdanyola són alguns d’ells.