Més de la meitat dels barcelonins creuen que la gestió municipal és molt bona o bona.

sant jaume ajuntamentUn 52% dels barcelonins han qualificat com a “bona o molt bona” la gestió municipal del govern de l’Ajuntament de Barcelona, segons dades del Baròmetre municipal del primer semestre de 2016. A més, un 32,8% dels ciutadans perceben que la ciutat ha millorat en el darrer any, i un 63,3% consideren que encara millorarà més de cara al futur.  L’any passat ho creien un 24,8%.

Quant als temes que més els preocupen, l’atur i els problemes econòmics encapçalen la llista com a primers.

El percentatge del 52% dels barcelonins que donen positiu a la gestió de l’Ajuntament és nou punts superior a la xifra que es va obtenir al Baròmetre municipal del desembre del 2015, cosa que representa el millor resultat dels últims dotze anys. Respecte de l’estat de l’economia, per un 46,8% dels entrevistats és molt bo o bo. A més, el 43,4% creu que millorarà en un futur. De fet, per primer cop des del 2007 els optimistes superen els que consideren que l’estat de l’economia és dolent (37%).

Una de les preguntes que s’ha incorporat al Baròmetre és la proposta de Barcelona com a ciutat refugi, més d’un 90% dels enquestats n’estaven al corrent de l’oferiment i un 87,8% hi estan a favor o molt a favor.

Valoració política i intenció de vot |

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, és la política municipal més coneguda (un 98,6%), segons el Baròmetre, i la puntuació que li donen els barcelonins és d’un 5,4.

També aproven Xavier Trias (CiU) i Alfred Bosch (ERC), tots dos amb un 5,5.  Pel que fa a la resta dels presidents dels grups municipals Jaume Collboni obté un 4,9; María José Lecha 4,5; Carina Mejías un 3.3 i Alberto Fernández Díaz un 3,1.

Respecte la intenció de vot, si ara hi hagués eleccions Barcelona en Comú obtindria gairebé el 18% dels vots, seguit d’ERC amb un 12.3%. Després se situarien CiU (8,5%), PSC (5,5%), Ciutadans (4,4%), la CUP (3,8%) i el PP (1,6%).