Més de 250 participants celebren la 6a edició de la Passejada en Roda Petita

Fotografia: 6a Roda Petita. Foto: Associació Catalana Síndrome X Fràgil

Un any la revista TOT Gràcia va donar suport a la iniciativa de L’Associació Catalana Síndrome X Fràgil i La Salle Gràcia per donar a conèixer l’edició d’enguany de la Passejada en Roda Petita. Aquesta sisena edició va tenir lloc aquest passat diumenge 24 de febrer de 2019 pels carrers de Gràcia per donar visibilitat i donar a conèixer entre la població l’edició de la Passejada en Roda Petita i a més poder recollir fons per a l’activitat de l’associació.

La Síndrome X Fràgil és un trastorn genètic hereditari lligat al cromosoma X que pot causar una disminució en la capacitat intel·lectual. Afecta 1/4.000 nens i 1/6.000 nenes, 1/250 dones són portadores sense tenir manifestacions evidents. Actualment, és considerada la causa genètica més freqüent de disminució en la capacitat intel·lectual. El recorregut enguany va començar a les 11.00 hores del matí a l’entrada de l’escola (plaça del Nord, 14 – Barcelona) i va finalitzar una hora més tard a la mateixa ubicació després de recórrer carrers emblemàtics del barri com el carrer del Torrent de les Flors o el Carrer Astúries. Un cop finalitzada la passejada, va començar el final de festa celebrat al pati de l’escola, on els participants van gaudir de tallers infantils, música de batucada, regals, sortejos i entre altres activitats.

Aquesta nova edició de La Roda Petita va tornar a ajuntar diversió, esport i solidaritat. Petits i grans s’han reunit durant anys en una diada que serveix d’altaveu per una malaltia minoritària encara desconeguda per gran part de la societat. La Síndrome X Fràgil no va tenir només un paper testimonial, ja que els nois i noies de l’Associació es van encarregar del servei de bar, una iniciativa monitorada per l’Equip Educatiu de l’entitat. La Roda Petita agrupa diverses entitats que ajuden a fer que la jornada sigui tot un èxit. Des de l’Associació de Patinadors de Barcelona, que lidera la Passejada pels carrers de Gràcia, fins a altres agrupacions de la zona, com La Nau Espacial o Kabum, que dinamitzen la resta de matí amb tallers i activitats a l’arribada al pati de l’escola.