Més de 2,3 milions de visitants a la Festa Major de Gràcia 2016.

 

peixosfestamajor2016

Avui és dilluns 22 d’agost i amb l’inici de la festa major de Sants, la raó ens diu que la gran festa major de Gràcia ha arribat al seu punt final. L’edició d’enguany ha estat una de les que ha tingut més participació, en total 20 carrers i places guarnits, i una 20 d’espais on també s’organitzaven activitats festives, 580 activitats diürnes, i 319 nocturnes, amb un total de 902 amb 89 escenaris i 77 participants. Tot plegat ha fet que aquest 2016 la festa hagi rebut la visita de més de 2,3 milions i mig de visitants, una xifra que supera lleugerament la de l’any passat. A més també cal denunciar una vegada més els «atemptats» contra el guarnit que han patit diversos carrers, tot i que enguany ha estat cap al final de la festa, els graciencs i gracienques no han pogut esquivar aquests actes.

La xifra|

Els més de 2,3 milions de visitants fan de la festa una festa massificada? Aquesta ha estat la resposta de molts graciencs que al preguntar per la festa major. Però quin és l’èxit de la festa? Segurament hi ha diverses claus i la més important és la seva essència, el fet de guarnir un carrer amb ple de detalls i decorats, el segon que a Barcelona en ple mes d’agost a banda del centre de Plaça Catalunya, front marítim i Ciutat Vella, és dels pocs territoris que resta tot obert, botigues, bars, sales de concerts, etc. i tercer i el més important de cara als turistes, és que la festa major com a tal ja la podem trobar recomanada i com a cita indispensable a un gran nombre de guies turístiques on s’esmenta i per tant s’encoratgi als visitats a poder gaudir durant aquesta setmana de tal esdeveniment.

Més dades |

A banda de les xifres d’assistència i de participació també podem parlar de les denúncies, en concret, denúncies per realitzar necessitats fisiològiques n’hi ha hagut 305, 270 actes per a la venda ambulant sense permís i 9760 llaunes intervingudes als llauners.