Maria Rodés, Maria Arnal i Marcel Bagès, i Paula Vega i Anna Ferrer al Tradicionàrius

Maria Rodés, Paula Grande i Anna Ferrer, Maria Arnal, Coloma Bertran, Marala i Les Violines són els noms de les dones que lideren projectes i que s’han programat al Festival Tradicionàrius 2021. Ara a més l’organització del Festival ens proposa tres concerts que formen part del cicle Trad d’autor, una proposta de concerts compartits entre el Festival Barnasants i Tradicionàrius. Els dos festivals ja fa anys que van teixint sinergies i, enguany, han creat aquest cicle per donar visibilitat a molts dels grups que encaixen a qualsevol dels dos cartells. Dos festivals que avancen plegats des de fa molt temps, que defensen els valors de la cultura, la igualtat, la llengua, el territori, la seva gent i les seves llibertats.

Maria Arnal i Marcel Bagès Dissabte 20 de febrer de 2021 a les 20.00 i 22.00 hores al Teatre Joventut de L’Hospitalet |

Maria Arnal i Marcel Bagés va ser el passaport per a un llarg centenar i mig de concerts en quatre continents, amb escales a França, Portugal, Regne Unit, Rússia, Kazakhstan, Bulgària, el Marroc, Algèria, Perú, Paraguai, Estats Units (Washington DC i Nova York) i l’estat espanyol, a més d’haver guanyat diversos premis. Una aposta per al llenguatge universal de l’emoció que amplia la seva combinatòria en un nou projecte que ara ens presenten. Pulsió electrònica en cançons sobre els desafiaments humans i no humans d’un futur més incert que mai.

Maria Rodés Diumenge 21 de febrer de 2021 a les 19.00 hores al C.A.T.|

ATENCIÓ| El concert de Maria Rodés per a DG 21.02 a les 19.00 h s’ha hagut de reprogramar per risc mèdic, fem #CulturaSegura.  POSPOSAT al 16.04.21 I 20.00 h

La cantant Maria Rodés estrenarà al Tradicionàrius el disc «Lilith«, en què ens proposa un repertori inspirat en el món de les bruixes i les seves connotacions al llarg de la història. Els camins que transita la polifacètica Rodés són difícils de traçar, però molt agradables de descobrir. Maria Rodés explora des d’una mirada personal diferents gèneres que l’artista barcelonina situa en un context inèdit, lliure d’academicismes i regeneracionismes. Com una bruixa que busca els seus orígens, Maria Rodés s’embarca en un viatge entre el mite i la realitat que aproparà les llegendes al seu origen a través de la música.

Paula Grande i Anna Ferrer Divendres 7 de març de 2021 a les 20.00 hores al C.A.T. |

Inspirades en el cançoner en línia del Càntut, Paula Grande i Anna Ferrer presenten Vega (Bankrobber, 2020), un disc que visibilitza i dóna veu a les mares, filles, nenes i joves de generacions passades. Una proposta musical que enllaça tradició i modernitat; amb música llatina, rap o electrònica, i que acosta el folklore català a l’escena musical actual. El disc inclou cançons alegres i lluminoses com Caterineta, Tango o Pepito, i altres més profundes com La mare, una joia d’alta sensibilitat gràcies a la lletra, els arranjaments i les veus delicades de les dues artistes. Deu cançons que fan viure els textos i les històries de les dones d’abans, però amb peces ballables i actuals que enllacen tradició i modernitat.