Manual bàsic pels taxistes, de La Plataforma per la Llengua.

taxisLa Plataforma per la Llengua posa a disposició del col·lectiu de taxistes immigrats un manual per tal que puguin aprendre, entendre i expressar-se en català. Aquest manual inclou les expressions bàsiques que es produeixen en el sector del taxi en tres idiomes: en català, en anglès i en castellà. 

El manual s’ha fet conjuntament amb Paktaxi, l’Associació de Taxistes Pakistanesos de Catalunya, que, amb la voluntat de donar un bon servei als habitants de Barcelona, van sol·licitar una eina d’aprenentatge i de comunicació. La Plataforma per la Llengua considera que l’actitud proactiva de donar a conèixer la llengua catalana que ha mostrat l’associació Paktaxi és un bon exemple que mostra l’interès dels nouvinguts d’apropar-se a la llengua catalana malgrat els incessants atacs per part del govern espanyol contra la cultura catalana.

Aquest manual, elaborat amb l’ajut de l’Institut Metropolità del Taxi, “la Caixa” i la Generalitat de Catalunya, disposa, també, d’informació bàsica d’alguns monuments de la ciutat i de festes populars catalanes, de manera que pretén ser no solament una eina útil sinó també una manera d’aproximar-los a la cultura catalana.
 
Segons dades de l’Institut Metropolità del Taxi, dels 13.233 taxistes en actiu, el 17,94% procedeixen de diversos països del món, i el Pakistan és el país amb més representació (35.12%), seguit del Marroc (12.27%) i de Colòmbia (12.18%).