L’Orfeo Gracienc va presentar en una gran festa a la plaça de la Virreina la seva nova etapa artística i de gestió

El passat dissabte 16 d’octubre l’Orfeó Gracienc va oferir sota el lema “Batega, canta, viu! un acte festiu a la plaça de la Virreina de Gràcia que va donar el tret de sortida a una nova etapa artística i de gestió. Aquesta nova etapa està marcada per canvis a la direcció però, sobretot, per una nova forma de treballar i relacionar-se amb les persones i amb el barri. La celebració va ser dissenyada pels i les cantaires de l’entitat en un esforç col·lectiu amb l’equip directiu i de treballadors, tot situant-se enmig del barri on el projecte va néixer l’any 1904. Així doncs, l’Orfeó Gracienc s’obre al barri i abraça la nova cultura de gestió, on la massa social és al centre.

Amb l’acte, l’Orfeó Gracienc ha volgut celebrar el nou començament, havent reprès tota l’activitat després d’una pandèmia que ha deixat molt tocat el sector cultural. En aquesta nova etapa s’inicia amb Laia Santanach al capdavant de la direcció artística, Pablo Larraz a la direcció del cor principal i un renovat Consell Directiu, format per persones voluntàries i amb Joan Bussé a la presidència.

La festa de celebració |

L’esdeveniment va començar amb una flashmob, que va donar pas a un seguit d’actuacions de tots els cors de l’entitat i d’una representació de l’Escola de Música (EMOG), tot plegat narrat per l’actor i antic cantaire Marc Pujol. Durant l’acte, representants dels cors i de l’entitat van anar portant a l’escenari les peces d’un puzle que constituïa el lema “Batega, canta, viu!”. Un cop acabades les intervencions de tots els cors, els i les cantaires, acompanyades pel Grup de Vent de l’EMOG, es va poder gaudir d’una petita cercavila fins l’entrada de l’Orfeó Gracienc. Allà, es van  situar les capses tot mostrant una selecció d’imatges històriques i actuals de l’entitat, unes imatges que s’exposaran a l’entrada de l’edifici durant les properes setmanes.

El nou projecte de l’entitat |

Recentment, Santanach i Larraz han presentat un projecte que es basa en quatre pilars: per una banda, en el reconeixement del recorregut històric de l’entitat, fundada l’any 1904. D’altra banda, en el valor humà amb què compta l’Orfeó Gracienc, des de l’equip de persones treballadores fins els i les benefactores. A nivell artístic, el projecte entén la música com a “art escènica que té la missió de nodrir de bellesa la vida de les persones, d’expressar les emocions i passions i afavorir el desenvolupament personal”. Finalment, el projecte del nou equip emmarca l’Orfeó Gracienc dins el seu context social i històric particular i com a agent transformador que treballa per un món millor per a les persones amb qui interactua.