L’Orfeó Gracienc programa la Plaça del Swing.

chino

Per vuitè any consecutiu l’Orfeó Gracienc, gràcies a l’encàrrec fet pel districte de Gràcia i amb la col·laboració de la Fundació de Festa Major de Gràcia, programa els actes que es duran a terme a la Plaça del Diamant, rebatejada com a plaça del swing, en motiu de la Festa Major de Gràcia. Us animen a participar de les activitats, programació matinal, de tarda i de nit. Activitats per a infants, per a un públic familiar i per a totes aquelles persones que vulguin gaudir de la música swing. Tot seguit una selecció de les activitats, però les teniu totes a la seva pàgina web.

DIUMENGE 16

23:00. Concert de Swing. Susana Sheiman, Open Gate. Open Gate és una formació que es caracteritza per la llibertat i flexibilitat que els membres que la componen aconsegueixen en els seus directes, d’aquí el seu nom «Porta Oberta». Liderat per Susana Sheiman, la qual s’ha guanyat un espai únic al Jazz actual, gràcies a la seva poderosa veu i personalitat escènica. Artur Regada (contrabaix), Caspar Saint-Charles (bateria), Toni Solà (saxo tenor) i Xavier Algans (piano) són des de fa temps les ales musicals d’aquest projecte que ens farà gaudir i ballar aquesta nit.

DILLUNS 17

11:00 Canta’m un conte a càrrec d’Ail’as Tot lligant l’art de la narració oral i l’animació infantil amb cançons i danses, ens endinsarem en el món de l’imaginari popular català i coneixerem també el d’altres països, tot motivant els nens i nenes a aprendre l’art de l’escolta. Els contes s’explicaran tot dibuixant-los in situ i les cançons ens acompanyaran en el viatge.

23:00. Concert de Swing – Manouche a càrrec d’ Experiment. La unió de la base rítmica (contrabaix, Queralt Camps i guitarra, ) i dels solistes (Albert Bello a la guitarra i Oriol Saña al violí) és la màxima expressió musical d’aquest projecte. Inspirant-se en la sonoritat del Quintette d’Hot Club de France, un referent ineludible que va revolucionar Paris i el jazz europeu durant la segona meitat de la dècada dels ’30 i la dels ’40.

 DIMARTS 18

3:00 Concert de Swing: Agustí Burriel & Bernat font trio. Nit de swing i jazz amb l’experiència dels millors musics del circuit. Una nit per disfrutar i ballar. Bernat font: piano; Agustí Burriel: veu; Queralt Camps: contrabaix; Martí Elías: bateria.

DIMECRES 19

20:00 Cos de Dansa de l’Esbart de l’Orfeó Gracienc. El cos de dansa de l’Orfeó Gracienc ofereix un espectacle de dansa tradicional dels països catalans, danses curtes, per a fer un tastet i un agradable passeig per diferents festes i celebracions del calendari tradicional català.

23:00 Concert de Swing. Chino & The Big Bet. El trio liderat per Chino es composa de Rod Deville al contrabaix i Giggs Nother a la bateria. Duen 5 discs editats, un dels quals amb una la força impressionant de la secció de vents que podrem disfrutar amb Pol Prats y Artem Zhuliev al saxo tenor que aporten els vents huracanats en aquest trio que fa tremolar cada escenari.

DIJOUS 20

23:00. Concert de Swing: Queen Quartet. Quatre «Ladies» a les cordes del jazz. Quatre instruments, quatre sentiments. Quatre dones que formen aquest poderós quartet acústic que s’endinsa en els sons més bàsics del jazz, tot passejant pel blues i el swing sense deixar de banda els ritmes llatins i la música vocal. Esther Chamarro (veu), Elena Montané (piano), Queralt Camps (contrabaix) i Núria Perich (bateria).

 DIVENDRES 21

21:00 Classe Oberta de Lindy Hop. Aprendre a gaudir la música a traves del cos, aquí tindràs els primers elements per introduir-te en el món dels balls dels swing. El Swing és ritme, espontaneïtat i llibertat. Lindy Hop és un dels balls en parella que es ballaven a ritme de música swing a finals dels anys vint a Nova York, i que des de fa uns anys també es balla aquí a Barcelona.

 23:00. Sessió de Ball amb Justswing DJ una nova manera d’entendre la moguda. Unes sessions de swing aptes per a tots els públics que agraden tant a ballarins com espectadors.